Зустріч студентів-міжнародників зі студентами Leiden University (Нідерланди)

Зустріч студентів-міжнародників із студентами Leiden University (Нідерланди)

26 квітня 2024 року
Лейденський університет, Королівство Нідерланди (онлайн)

 

 

 

26 квітня 2024 року відбулася зустріч студентів Київського столичного університету імені Бориса Грінченка зі студентами Лейденського університету на тему «Next-Gen Insights: Unveiling Ukrainian Identity for the Modern Era». Зустріч відбулася на запрошення кандидата філологічних наук, доцента, гостьової дослідниці та лекторки Гуманітарного факультету Лейденського університету (Нідерланди) Вікторії Ригованової у межах авторського курсу «What Does it Mean to Be Ukrainian».

Здобувачі освітніх програм «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів спеціальності 291 «Міжнародні відносини суспільні комунікації та регіональні студії», випускниця освітньої програми «Суспільні комунікації» Катерина Гетманенко, а також запрошені бакалавранти та аспіранти кафедри реклами та зв’язків з громадськістю Факультету журналістики розповіли студентам Лейденського університету про власне усвідомлення української ідентичності, нашої культурної самобутності, власне переживання війни та мультикультурність сучасної України.

Величезний інтерес студентської аудиторії викликало цікаве висвітлення особливостей української історії та ідентичності, геополітичного місця України в світі від професора кафедри міжнародних відносин, доктора історичних наук, Надзвичайного та Повноважного Посланника першого класу Олександра Цвєткова. Проведений екскурс в минуле допоміг студентам краще зрозуміти різницю між Україною та Росією, на конкретних прикладах пересвідчитися у тяглості багатовікової боротьби та необхідності захисту українських земель та спадщини від загарбників.

Під час англомовної онлайн-зустрічі студенти обговорили питання самоідентифікації українців, ставлення до російської сторони, вплив війни на повсякденні реалії та їх сприйняття, відмінність ставлення різних поколінь до розпочатої агресії, бачення допомоги Україні на довгострокову перспективу. Українські студенти через особисті історії молодих Героїв, що поклали життя за Україну, продемонстрували зарубіжних колегам цінності української молоді та реалії нашого сьогодення. Учасники дискусії поділилися думками про те, як війна змінила їхній світогляд і ще більше утвердила цінність незалежності та єдності нашої держави, важливість родинних та дружніх стосунків. Розповіли студентам із Нідерландів про трансформації сучасної української культури, успіхи у сфері інформаційних технологій, про культуру донатів та збори потужної благодійної допомоги ЗСУ, а також різним групам постраждалих від війни. Для більш наочної ілюстрації багатогранності життя людей в столиці України сьогодні студенти-комунікаційники продемонстрували гостям спеціально підготовлений відеоролик.

З приємністю відзначаємо інтерес та обізнаність студентів Лейденського університету щодо ситуації в Україні і щиро радіємо активному діалогу та дискусії, яка відбулася.

Зустріч організовано доцентом кафедри міжнародних відносин, кандидатом історичних наук Тетяною Ілюк на запрошення лекторки курсу за ініціативи кафедри міжнародних відносин в межах діяльності Інформаційно-аналітичного центру компетенцій ФПМВ. Підтримати студентів на зустріч прийшли також доцент кафедри міжнародних відносин Ганна Мельник та доцент кафедри реклами та зв’язків із громадськістю Ольга Гуцол.

Щиро дякуємо Вікторії Риговановій за зустріч і сподіваємося на продовження міжуніверситетської студентської співпраці, що є важливим містком посилення взаєморозуміння та солідарності української та європейської молоді!

 

Ціль 04. Якісна освітаЦіль 17. Партнерство заради стійкого розвитку

Матеріали надані НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

Leiden University (Нідерланди)
Leiden University (Нідерланди)
Leiden University (Нідерланди)
Leiden University (Нідерланди)
Leiden University (Нідерланди)
Leiden University (Нідерланди)
Leiden University (Нідерланди)
Leiden University (Нідерланди)