Щорічна конференція європейської асоціації університетів (ЄАУ) 2018: університети, які зацікавлені і відповідальні за розбудову Європи

Дата: 5-6 квітня 2018 року

 

5-6 квітня 2018 р. Цюріхський університет привітав 400 членів Європейської Асоціації університетів (ЄАУ), які зібралися з метою обговорення ключової ролі університетів у формуванні знань, розвитку міжкультурного діалогу та залучення громадськості через їх основні місії.

Першу основну доповідь виголосив Улріке Фельд, декан факультету соціальних наук Віденського університету, який вивчив нове розуміння та практику залучення до європейських університетів.

Конференцію у форматі круглого столу провели 4 квітня ректори університетів з усієї Європи. Зустріч була присвячена ролі лідерства у розвитку соціальних обов'язків університетів, які виявилися дуже своєчасними та заохочували всіх учасників до участі, поділившись власними перспективами. Круглий стіл був високо оцінений ректорами-учасниками та буде знову запропонований до проведення наступного року.

Наступна щорічна конференція відбудеться 11-12 квітня 2019 року в університеті Сорбонна. Ця подія стала вирішальною для Асоціації, адже окрім активної роботи на тему університетських інноваційних систем будуть проведені вибори нового президента ЄАУ та п'яти членів Ради.