ОБРАНО НОВОГО ПРЕЗИДЕНТА ЄВРОПЕЙСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ УНІВЕРСИТЕТІВ

Merfi

Європейська асоціація університетів (ЄАУ) рада повідомити, що наступним президентом обрано Майкла Мерфі з Університетського коледжу Корк, член Ради ЄАУ з 2017 року. Вибори відбулися на засіданні Генеральної Асамблеї ЄАУ в Парижі 11 квітня 2019 р. М. Мерфі. Змінить на посаді Рольфа Тарраха, який протягом останнього десятиріччя старанно служив ЄАУ - спочатку в Раді ЄАУ, потім як член правління і, нарешті, як її президент з 2015 р.

За посаду президента ЄАУ М. Мерфі змагався з Мартін Райєр, як також багато років обіймала різні посади в ЄАУ, зокрема, посаду віце-президента з 2015 року. Після проведення президентських виборів, М.Райєр була повторно затверджена на другий термін в Раді ЄАУ.

Президент ЄАУ обирається на чотирирічний термін і головує в Раді ЄАУ, яка відповідає за підготовку та реалізацію політики Асоціації та планування її діяльності.

Крім того, наступні нові члени Ради були обрані на перший термін:

  • Josep Garrell, Ramon Llull University (Spain), Rector
  • Patrick Lévy, University Grenoble-Alpes (France), President
  • Marcin Pałys, University of Warsaw (Poland), Rector
  • Franceso Ubertini, University of Bologna (Italy), Rector

ЄУА також рада повідомити, що один з членів Ради був повторно затверджений на другий термін:

  • Mari Sundli Tveit, Norwegian University of Life Sciences (Norway), Rector

Засідання Генеральної Асамблеї ЄАУ проходило в контексті щорічної конференції Асоціації «Інновації в університетах Європи», організованої на базі Університету Сорбонни 11-12 квітня ц.р. за участі близько 450 учасників з різних країн, які обговорили шляхи активізації залучення інновацій в і через університети Європи.