Міжнародна науково-практична конференція «Навчально-методичне забезпечення вальдорфських шкіл в Україні»

DSC 010621 вересня 2012 р.

21 вересня 2012 відбулася міжнародна науково-практична конференція «Навчально-методичне забезпечення вальдорфських шкіл в Україні».
На конференції були представлені міжнародний та український досвід впровадження принципів Вальдорфської педагогіки та сучасні тенденції в освіті в цілому, також відбулася презентація Програми для вальдорфських шкіл України (10-11 класи).
Міжнародна асоціація вальдорфської педагогіки  (Німеччина) співпрацює з Київським унверситетом імені Бориса Грінченка з 2006 року.  Провідні фахівці Асоціації двічі на рік викладають в нашому університеті, передаючи світовий досвід студентам-грінченківцям.
У конференції взяли участь Директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти  МОНмолодьспорту – О.А.Удод, перший проректор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, академік  Української академії політичних наук, професор – В.П. Бех, співголова Асоціації вальдорфських ініціатив в Україні – І.В. Шастал, виконавчий директор Міжнародної асоціації вальдорфської педагогіки в Центральній та Східній Європі – К. Йоханнсен, керівник Вальдорфського педагогічного семінару Вищої педагогічної школи м. Касселя (Німеччина) – М. Цех, представники шкіл України.
Від нашого Університету у конференції взяли участь завідувач НДЛ міжнародних пректів – Г.В. Вдовиченко, старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Інституту мистецтв – Л.М. Волкова.
Конференція відбулась у приміщенні Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.