В здоровому тілі здоровий дух. Поради психолога

Зима відома не тільки своїми святами, та живописними білосніжними краєвидами, а ще й простудними захворюваннями. Для того щоб бути здоровим достатньо тепло одягатися та включити до свого раціону фрукти та овочі багаті на вітаміни. Але крім простуди, взимку дуже часто буває поганий настій, тут вже треба інші методи для того щоб психологічне здоров'я було у нормі. Для підтримання психологічного здоров'я можна виконати декілька простих порад:

  • спати 7-9 годин, адже як ми знаємо, для фізичного здоров'я важливий здоровий сон так і для психологічного;
  • дотримуватися звичного режиму дня, як для організму так і для психіки є стресом постійна зміна режиму, наш організм як механізм, котрий потребує сталого розкладу роботи;
  • позитивні думки, психологи стверджують, що саме позитивне мислення є однією з основ психологічного здоров'я. Коли ми в гарному настрої, наші думки направлені в позитивне русло, то навіть морозна погода за вікном буде для нас причиною для посмішки;
  • спілкування з рідними та друзями, це ще одне джерело звідки ми можемо брати гарний настрій та враження;
  • заняття улюбленою справою чи хобі, проводячи вільний час займаючись улюбленими справами настрій буде добрий, адже коли займаєшся чимось з насолодою, то настрій в тебе легкий і теплий.

А загалом для підтримання психологічного здоров'я важливим є стан вашого фізичного здоров'я, ваші позитивні думки, позитивний емоційний клімат довкола та заняття улюбленими справами, та й не забуваємо про відпочинок для душі. Отже як каже відомий афоризм “В здоровому тілі здоровий дух”, тож слідкуючи за своїм фізичним здоров'ям, ми одночасно слідкуємо за психологічним.
І на останок хочу побажати, напередодні Новорічних та Різдвяних свят, гарного настрою та багато позитивних вражень.


Студентка Інституту психології
та соціальної педагогіки – Марія Герасименко,
Директор психологічної служби ППОС