Презентація роману «Зима Гюнтера» Хуана Мануеля Маркоса професором Ігорем Проценко

Дата: 18 січня 2016 року
Час проведення: 13:40, аудиторія 503
Місце проведення: Гуманітарний інститут, вул. Маршала Тимошенка, 13б
Організатори: кафедра перекладу, кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства, НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

 

Професор Університету дель-Норте (Асунсьйон, Парагвай) Ігор Проценко проведе публічну лекцію для студентів Гуманітарного інституту під час свого візиту в Київський університет імені Бориса Грінченка 18 січня о 13-40 в аудиторії 503.

Будучи академічним координатором факультету післядипломної освіти в Університеті дель-Норте (Асунсьйон, Парагвай) і професором літератури та літературної критики в Школі гуманітарних наук та освіти, доктор Проценко ознайомить наших студентів з можливостями програми обміну в Латинській Америці.

Крім того, лекція буде присвячена презентації роману «Зима Гюнтера» Хуана Мануеля Маркоса, який був переведений на більш ніж 40 мов світу. Автор роману, Хуан Мануель Маркос, є ректором Університету дель-Норте, найбільш відомим приватним університетом Парагваю. Він є одним з сучасних письменників, які боролися за демократію в Парагваї, пройшовши тернистий шлях через переслідування, позбавлення волі, тортури і вигнання. Хуан Мануель Маркос отримав ступінь доктора філософії в Мадридському університеті і ступінь доктора філологічних наук в Університеті Піттсбург (штат Пенсільванія). Навчався в Єльському університеті та в Гарварді.

Хуан Мануель Маркос є автором роману «Зима Гюнтера» (премія «Книга року», 1987), найбільш відомого парагвайського роману за останні сорок років, який попав в короткий список експертів як один з десяти найважливіших в історії країни.