Візит до Ізраїлю

IMG_00771-4 квітня 2012 р.

1 – 4 квітня поточного року відбувся візит делегації нашого Університету до Ізраїлю – у рамках Протоколу про наміри між Відкритим Університетом Ізраїлю та Київським університетом імені Бориса Грінченка, підписаним 1 вересня 2011 року Президентом ізраїльського вишу, професором Хагіт Мессер-Ярон і ректором нашого Університету, професором Віктором Огнев’юком.

Метою нинішньої поїздки став обмін досвідом щодо впровадження в освітній процес інформаційно-комунікаційних технологій, котрі передбачають різні моделі інтерактивного спілкування студентів і педагогів.

Візит до Ізраїлю став корисним у контексті втілення у життя ідеї дистанційного навчання, оцінки масштабів  цього напряму та перспектив його розвитку, зокрема, у нашому Університеті.

Спільною підсумковою думкою учасників поїздки стала необхідність подальшого глибокого вивчення цієї теми, адже практика продемонструвала  різні боки й неоднозначність такої науково-технічної революції в навчально-виховному процесі.

У ході візиту ознайомилися також із досвідом роботи педагогічного коледжу освіти Лєвінські. Керівники навчальних закладів підписали угоду про співпрацю.

До складу делегації нашого Університету входили: ректор, доктор філософських наук, професор Віктор Огнев’юк, проректори: з організаційних питань та адміністративно-господарської роботи Олександр Турунцев, з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності, доктор педагогічних наук, професор Наталя Морзе та завідувач кафедри управління навчальним закладом Інституту лідерства та соціальних наук, доктор педагогічних наук, доцент Світлана Калашнікова.