День безпечного інтернету

IMG_2975_18 лютого 2011 року
Заходи з нагоди відзначення Дня безпечного інтернету
вул. Тимошенка, 13б, актова зала
Початок о 13:00

 

У рамках заходів з нагоди відзначення Дня безпечного Інтернету в Київському університеті імені Бориса Грінченка пройшла конференція та майстер-клас для учителів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва та Київської області з безпеки дітей в Інтернет.

Організаторами конференції та майстер-класу виступили:

  • Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.
  • Європейська Комісія.
  • Коаліція з безпеки дітей в Інтернет.
  • Компанія «Майкрософт Україна».
  • Київський університет імені Бориса Грінченка.
  • Компанія «МТС Україна».
  • Кафедра ЮНЕСКО «Превентивна педагогіка і соціальна політика» Інституту проблем виховання НАПН України.

Захід відбувся за участі першого заступника Міністра  освіти і науки, молоді та спорту України Євгена Суліми. У своєму виступі Є. Суліма зазначив, що сучасну освіту неможливо уявити без використання інформаційно-комунікаційних технологій. Проте ризики, яких зазнають діти в Інтернет, можуть загрожувати не тільки їх емоційному, але й фізичному добробуту. Є. Суліма наголосив, що заходи, яких вживає компанія «Майкрософт Україна» спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту сприяють підвищенню безпеки перебування дітей в Інтернет шляхом інформування дітей, батьків і вчителів про те, як слід користуватися всесвітньою мережею. Перший заступник міністра відвідав заняття студентів Університету з інформатики, обговоривши з майбутніми журналістами важливість забезпечення інформаційної безпеки дітей.

Директор академічних та соціальних програм «Майкрософт Україна» Кортні Зукоскі розповіла про наявність програмного забезпечення та спеціальних фільтрів для батьківського контролю і заборони відвідування певних веб-сайтів, наголосивши на критичність при цьому безпосереднього спілкування батьків і вчителів з дітьми задля того, щоб діти розуміли ризики, пов’язані з перебуванням в Інтернет.

Ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев'юк у вітальному слові підкреслив важливість пошуку та розроблення якісного контенту мережі Інтернет, навчання дітей виокремлювати достовірну та якісну інформацію серед безлічі доступних їм ресурсів. В. Огнев’юк зазначив, що Університет спрямовує значні зусилля на розвиток інформаційної компетентності майбутніх і діючих учителів.

 

Начальник відділу зі зв'язків із громадськістю компанії «МТС Україна» у своєму виступі Вікторія Рубан зосередилася на особливостях використання дітьми мобільного Інтернету.

Під час заходу відбулися:

  • нагородження переможців конкурсу «Онляндія в моїй школі»;
  • майстер-клас представника «Майкрософт-Україна» Артура Кочеряна «Безпека дітей в Інтернет»;
  • прес-конференція;
  • представлення результатів Всеукраїнського дослідження «Рівень обізнаності українців щодо питань безпеки дітей в Інтернеті»;
  • представлення методичного посібника для вчителів щодо підвищення безпеки перебування дітей в Інтернет «Виховання культури користувача Інтернету. Безпека у всесвітній мережі.

Результати дослідження "Рівень обізнаності українців про безпеку дітей в інтернеті"

Про програму "Онляндія"