Наш Університет у Рейтингу вищих навчальних закладів України

graph

липень 2013 року

Міністерство освіти і науки України разом з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти склали рейтинг найкращих вищих навчальних закладів нашої держави. 
Рейтингове оцінювання діяльності вищих навчальних закладів усіх форм власності є невід’ємною складовою національного моніторингу вищої освіти. Ця складова задовольняє попит споживачів ринку освітніх послуг і ринку праці щодо репутації вищого навчального закладу, стимулює змагальність, сприяє активізації участі цільових груп у формуванні сучасних вимог до рівня підготовки фахівців».
Рейтинг вишів – важливий інструмент для піднесення якості освіти, котра визначається двома базовими ознаками: ефективністю політики зарахування у студенти та успіхами випускників у працевлаштуванні й кар’єрному зростанні. На ринку освітніх послуг це приводить до стратифікації вишів за якістю освіти, а також – до виділення групи елітних університетів, формування ієрархічного ринку освіти.
Київський університет імені Бориса Грінченка належить до ідентифікованої групи вищих навчальних закладів – «Педагогічні, Гуманітарні, фізичного виховання та спорту» (усього груп – 11). Приємно зазначити, що наш заклад увійшов до першої десятки вишів країни! Отже, подаємо рейтингову матрицю названої групи.

Переглянути рейтинг