Університетський волонтерський рух: підсумки участі у ЄВРО-2012 і церемонія нагородження

IMG_0493_small

4 липня 2012 року

Київський міський Будинок учителя

Офіційна церемонія вручення нагород столичним волонтерам

З 8 червня до 1 липня поточного року 2000 спеціально підготовлених волонтерів Києва всебічно допомагали вболівальникам ЄВРО-2012, які прибули до столиці України на футбольний чемпіонат. 
Активну участь у цій значній події взяв волонтерський загін нашого Університету. До його складу увійшли працівники різних підрозділів, а також – кращі студенти: різнобічно розвинені, креативні, доброзичливі, тямущі, дотепні. Усього – близько 150 осіб! Їхнім девізом став вислів: «Добро – це не наука, а дія!»
Грінченківці «відповідали» за 10 станцій столичного метро. Очолювала волонтерський рух проректор з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи, кандидат історичних наук, доцент Вікторія Соломатова.
Наші волонтери пройшли неабияку попередню підготовку: тренінговий експрес-курс «Основи волонтерської діяльності»; теоретичне та практичне заняття з безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки на місцях дислокації у метрополітені; семінари щодо підготовки до Євро–2012 для студентів на базі міського Будинку учителя; практичний семінар щодо підготовки до Євро–2012 для студентів спільно із представниками ЄВРО-2012 з Німеччини – обмін досвідом проведення фінальної частини з футболу у ЄВРО-форматі; комунікативно-мовленнєвий тренінг з англійської мови – удосконалення вмінь та навичок міжособистісної комунікації волонтерів з іноземними вболівальниками; тренінг-тестування допоміжного терміналу МА «Бориспіль» – відпрацювання масових порушень громадського порядку та їх локалізація; тренінг студентів Університету у проекті з мовної підготовки волонтерів Приймаючих міст України «24 English» – підвищення знань з англійської мови до рівня В1 за європейською таблицею рівнів знань іноземної мови CEFR.
4 липня 2012 року у Київському міському Будинку учителя відбулася офіційна церемонія вручення нагород столичним волонтерам. У заході взяли участь Голова КМДА О. П. Попов, начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) В. З. Горюнова, фахівці органів державної влади, керівники столичних вишів, представники робочих колективів об’єктів, якими опікувалися волонтери.
Колектив Київського університету імені Бориса Грінченка було нагороджено Грамотою ГУОН – «за вагомий внесок у розвиток волонтерського руху та забезпечення ефективної роботи волонтерів Приймаючого міста Києва під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу».
Ректор нашого Університету, доктор філософських наук, професор В. О. Огнев’юк отримав від КМДА та ГУОН Подяку – за організацію та забезпечення роботи волонтерів, а також Почесну Грамоту від керівництва та колективу КП «Київський метрополітен» – за надану дієву допомогу волонтерами.
Почесні Грамоти від керівництва та колективу КП «Київський метрополітен» також дістали: проректор з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи, кандидат історичних наук, доцент В. В. Соломатова (вона ще отримала Подяку КМДА і ГУОН); директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Університету, доцент М. Ф. Войцехівський; методист ІППО І. П. Корнієнко (як координатор волонтерського руху 300 київських учителів) та увесь колектив цього університетського підрозділу.
Голова Київської міської державної адміністрації О. П. Попов щиро подякував усім студентам-волонтерам за їхню сумлінну працю та непідробний ентузіазм, відзначив лідерів волонтерського руху нашого Університету Сертифікатами волонтера Приймаючого міста Києва. Серед нагороджених – студенти Гуманітарного інституту Андрій Васюк та Ілля Надененко.
Щиро дякуємо усім нашим волонтерам! Пишаємося вами – свідомими, відповідальними, талановитими людьми, котрі гідно представили Київський університет імені Бориса Грінченка не лише у межах столиці, а й на міжнародній арені! Успіхів вам в усіх шляхетних починаннях, здоров’я та усіх земних благ!