Всеукраїнська нарада освітян

img_527226 червня 2012 року

вул. Воровського 18/2, зала засідань Вченої ради

26 червня 2012 року наш Університет, надавши технічне забезпечення для відеоконференцзв’язку в режимі онлайн, взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань початку вступної кампанії-2012.
Захід організовано Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України і провів його Міністр МОНмолодьспорту Дмитро Табачник.
Як повідомила прес-служба Міністерства, на нараду запрошено представників міністерств та відомств, що мають у своєму підпорядкуванні вищі навчальні заклади, керівників вишів І – IV рівнів акредитації, народних депутатів, представників громадських організацій та засобів масової інформації. Від нашого Університету у цьому заході взяв участь проректор з науково-методичної та навчальної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент О. Б. Жильцов.
Міністр, зокрема, подав статистику щодо кількості цьогорічних абітурієнтів, зареєстрованих для участі у ЗНО: у порівнянні з минулим роком їх число збільшилося на 72 тисячі.
Серед питань, що порушив Дмитро Володимирович, – особливості державного замовлення на підготовку фахівців у 2012-2013 навчальному році; обов’язкове підключення усіх вишів до Єдиної державної електронної бази з питань освіти; своєчасне, чітке й прозоре оприлюднення рейтингових списків абітурієнтів; організаційні питання тощо.
Нагадуємо, що 17 липня завершується прийом заяв та документів від абітурієнтів, які мають право брати участь у творчих конкурсах вищих навчальних закладів. Вони триватимуть від 10 до 31 липня. Кінцевий термін прийому заяв та документів для складання вступних іспитів – 20 липня, які у свою чергу триватимуть з 21 до 31липня. Загалом закінчення прийому заяв та документів від осіб, які не складають вступних екзаменів і не проходять творчі конкурси – 31 липня.
Оприлюднення першого рейтингового списку вступників відбудеться не пізніше 12 години 1серпня, другого – 5, третього – 8 серпня.