«Академічні свободи: Велика Хартія університетів – минуле і сьогодення»

IMG 147921 вересня 2012 р.
м. Болонья, Італія

 

 

Київський університету імені Бориса Грінченка є підписантом  Великої Хартії університетів з 2010 р., що є свідченням його міжнародного визнання.
Делегація у складі проректора з наукової роботі Л.Л. Хоружої, радника ректора з кадрових питань Ю.О. Даценко та заступника завідувача НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності О.А. Зеленюк взяла участь у щорічній міжнародній конференції «Академічні свободи: Велика Хартія університетів – минуле і сьогодення», яка відбулася 21вересня 2012 р. у м. Болонья (Італія).
З вітальними промовами до учасників конференції звернулися Івано Діонігі – ректор найстарішого в Європі Болонського університету, Устюн Ергудер – президент ради The Magna Charta Observatory та новообраний генеральний секретар організації - Анна Гласс.
На пленарних частинах учасники конференції обговорили питання сутності університетської автономії та її критерії; впливу держави та ринку праці на розвиток автономії, інновативності та креативності вищого навчального закладу; якості освітніх послуг. У дискусії взяли участь провідні науковці та керівники вищих навчальних закладів з багатьох країн світу.
У ході конференції члени делегації мали ділові зустрічі з Леслі Вілсон –
Генеральним секретарем Європейської Асоціації університетів (Бельгія), А.Гласс –генеральним секретарем  The Magna Charta Observatory (Італія), Н.Смитом – керівником освітніх семінарів ( Австрія), Джорданом Плевнес– президентом і засновником Інституту аудіовізуальних мистецтв (Республіка Македонія) та іншими учасниками.
Участь у подібних конференціях та нові міжнародні контакти Університету засвідчують його прагнення до інтеграції у Європейській простір вищої освіти, відкривають перспективи для співпраці з іноземними партнерами.