Телеміст із американським університетом

20917 жовтня 2012 р.
вул. Тимошенка 13Б

Студенти спеціальності «Історія» Київського університету імені Бориса Грінченка 17 жовтня 2012 р. провели телеміст зі студентами-істориками Сетон Хол університету, що знаходиться у штаті Нью-Джерсі,США.

Співпраця між університетами в рамках проекту «Building Understanding Across Time and Borders» («Розбудовуємо взаєморозуміння крізь час та кордони») триває вже п’ять років. Від Сетон Хол університету її очолює професор Джим Дейлі, від нашого університету програму координує кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Ольга Олексіївна Тарасенко.

Підготовка до телемосту включала обговорення та визначення 10 найважливіших подій в історії України та США (на думку учасників), підготовку та обмін презентаціями, що містили інформацію про кожну з 10 визначених подій.

Під час заходу відбулося обговорення отриманої інформації та обмін питаннями і відповідями. Американські та українські студенти цікавилися не тільки історичними фактами, але і їхнім сприйняттям у науковій літературі та суспільній думці.

У роботі телемосту також брали участь студенти-першокурсники кафедри перекладу Гуманітарного інституту та співробітники Університету, які допомагали із перекладом заходу.