Покровські читання

IMG 600624-25 жовтня 2012 р.
вул. Тимошенка 13Б

В Києві пройшли V Покровські міжнародні місіонерсько-просвітницькі читання «Досвід християнської святості в освітньому просторі: минуле і майбутнє». Захід відбувався з 24 по 25 жовтня 2012 р. на базі Київського університету імені Бориса Грінченка та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Відкриття Читань відбулося 24 жовтня 2012 р. Із вітальним словом до гостей звернулися Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, а також ієрархи, науковці, представники державної влади.
У читаннях взяли участь близько 800 учасників з України, Росії, Білорусі, Великобританії, Німеччини, Італії та Польщі. До спільної роботи були запрошені викладачі та студенти Духовних шкіл, голови та співробітники відділів і комісій Української Православної Церкви, академіки, вчені науко-дослідних інститутів, професори й викладачі, студенти вищих навчальних закладів, вчителі шкіл. На конференції обговорювалося поле діяльності церкви у сучасному світі, а також перспективи розвитку православних освітніх проектів.