Всесвітній день дитини

20 листопада 2012 р.
Педагогічний інститут
бул. Давидова 18/2

У світі – понад 2 мільярди дітей, 8 мільйонів з яких – це маленькі українці!

20 листопада 1989 року резолюцією 44/25 Генеральної асамблеї ООН була прийнята Конвенція про права дитини. Саме тому, щорічно, 20 листопада світова спільнота святкує Всесвітній день дитини.

У 2012 році Генеральний секретар виступив з глобальною ініціативою в галузі освіти «Освіта перш за все». Ініціатива спрямована на підвищення суспільно-політичного значення освіти, зміцнення глобального руху за підвищення якості освітніх послуг та мобілізацію фінансування розвитку освітніх програм.

З нагоди Всесвітнього дня дитини в Педагогічному інституті відбулась лекція-бесіда доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри дошкільної та початкової освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Гавриш Наталії Василівни на тему «Активізація інтелектуальної мовленнєвої діяльності дітей в процесі застосування технології інформаційно-ігрової творчості».

Презентуючи калейдоскоп дидактичних матеріалів, лектор акцентувала увагу на розвитку у дитини вміння аналізувати, переконання і застосовувати знання та практичні уміння в реальному спілкуванні.

Дорогі грінченківці! У Всесвітній день дитини щиро вітаємо Вас зі святом! Нехай Ваша натхненна праця несе світло, любов та красу в серце кожної дитини заради її щасливого майбутнього та сьогодення!

Залишаймося і ми в душі дітьми з чистими думками і помислами!