Вступ до Європейської асоціації університетів

eua logo1 лютого 2013 року
Брюсель

Шановні Грінченківці!

Наш Університет став членом Європейської асоціації університетів (EUA). Це ще одне підтвердження  визнання Київського університету імені Бориса Грінченка на міжнародному рівні.
З нагоди вступу до Асоціації до Ректора нашого Університету з вітальним листом звернулась Президент Європейської асоціації університетів  професор Марія Хелена Назаре. Вона запросила наш Університет до участі в заходах та проектах EUA, щоб разом з іншими членами Асоціації робити свій внесок в розвиток її діяльності і, таким чином, впливати на академічну спільноту в Європі. З іншого боку, проф. Назаре зазначила, що для нас будуть корисними послуги Асоціації, зокрема конференції, тренінги, семінари, інституційні аналізи, а також ті, які надаються EUA через Інтернет.
Приєднуючись до Європейської асоціації університетів, ми повністю підтримуємо пріоритетні напрямки роботи, зазначені в Празькій декларації для  членів Асоціації, а саме:

  • побудова європейського простору вищої освіти (європейського наукового та освітнього простору) через впровадження Болонського процесу;
  • дослідження та інновації в сфері освіти;
  • інтернаціоналізація вищої освіти та дослідницької діяльності у ВНЗ;
  • підвищення рівня якості європейських ВНЗ;
  • управління, автономія та фінансування ВНЗ.

Ставши членом Європейської асоціації університетів, ми матимемо доступ до інформації про заходи та послуги через веб-сайт www.eua.be, та через електронні новини EUA. Інформація стосується розвитку, тенденцій та політичних питань, пов’язаних з європейською вищою освітою та дослідницькою діяльністю.