Участь грінченківців в урочистостях з нагоди 15-річчя Київського міського Центру роботи з Жінками

IMG_051416 квітня 2013 року

Київський міський Центр роботи з жінками

 

 

 

16 квітня 2013 року у Київському міському Центрі роботи з жінками Київської міської державної адміністрації відбулось святкування 15-річного Ювілею. У своїй сьогоденній роботі працівники Центру керуються гаслом:

 

 

Краса врятує світ, бо є відлунням

внутрішньої гармонії життя,

яку несе ЖІНКА,

щоб створити натхненний

простір людської співпраці.

 

Центр роботи з жінками м. Києва завдяки підтримці і розумінню міського екс-голови Олександра Омельченка був створений у 1998 році. Це перша і єдина державна організація в Києві та в Україні, яка стала на захист прав жінок.

Центр завжди брав участь у формуванні гендерної політики в Україні через залучення жінок до активної громадської діяльності, пропаганду знань про права жінок, знань про принципи гендерної рівності між жінками та чоловіками в суспільстві, активізацію жіночого руху щодо ліквідації всіх форм і проявів дискримінації та насильства.

Від імені ректорату з теплими словами вітання до присутніх звернулася проректор із науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Т.Ю.Бєлофастова, яка разом із заступником НМЦСГВОДС В.П.Осадчою вручили директору Центру Міленко В.Ф. Подяку за підписом Ректора – Віктора Олександровича Огнев’юка.

НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів нашого Університету тривалий час плідно співпрацює з Центром роботи з жінками КМДА. На свято були запрошені представники адміністрації Університету, викладачі та студенти-грінченківці.

У концертній програмі, присвяченій ювілейній даті, взяли участь викладачі Інституту мистецтв: Заслужена артистка України Шаповалова Римма, Заслужений діяч мистецтв України Петрикова Оксана, Малахова Маграрита (ансамбль «Малахіт»), концертмейстер - Лауреат міжнародних конкурсів Кузьменко Костянтин та студенти: Колоколов Олександр, Шергіна Анастасія, Коваленко Євген, Квартет бандуристів «Кобзарі», Прокопчик Юлія, Клименко Юліана, Паламарчук Денис і Маслова Марія.

Прекрасні виступи наших студентів полонили гостей свята професійним та чуттєвим виконанням, а особлива місія була надана Паламарчуку Денису та Масловій Марії, бо вони разом з Настоятелем Храму Преподібного Феодора Освяченого – Петром Семащуком, виносили ікону Божої Матері на вишитому рушникові у подарунок Центру, запалювали символічну свічку «Єднання сердець всіх небайдужих». Пісня «Києве мій» у виконанні Шаповалової Римми та Петрикової Оксани була прикрасою під час внесення Рушника - «Оберегу української столиці», який є на сьогодні символом добра, любові, доброзичливості, єднання всіх українців.

Модератором урочистостей була завідуюча НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів – Перепельченко Оксана. Звукове забезпечення – Лесь Михайло. Фотозйомка – Медведська Ольга.

На святі були присутні почесні гості:

  • начальник Управління у справах жінок, інвалідів війни та праці Голубєва Ірина Євгенівна;
  • президент Асоціації ділових жінок "Киянка" Гончарук Галина Йосипівна;
  • президент Міжнародного гуманітарного центру «Розрада» Бондаровська Валентина Матвіївна;
  • президент Міжнародного благодійного Фонду Святої Марії Матіко-Бубнова Ганна Василівна;
  • голова Спілки жінок Солом’янського району м.Києва Новікова Ніна Григорівна;
  • меценат, володарка титулу «Киянка року», Заслужена артистка України Савка Галина Михайлівна;
  • ген.директор, член правління Ассоціації промислово-торговельної фірми "Просвіта" Сирота Віра Вадимівна;
  • директор БО "Київський інститут гендерних досліджень" Скорик Марфа Михайлівна;
  • співзасновник благодійного фонду "Український рушник", володарка титулу «Киянка року» Степаненко Тамара Василівна.

 

Презентація Київського університету імені Бориса Грінченка на цьому знаковому столичному заході відбулась на високому професійному рівні та духовному піднесенні, про що свідчить запрошення грінченківців до участі у відкритті Днів української культури в Центрі індійської культури 25 квітня 2013 року.