Гостьова лекція професора Пфейфера, викладача Лейпцігського університету (Німеччина)

IMG 6057616 травня 2013 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

16 травня в рамках проекту «Гостьові лекції в КУ імені Грінченка» перед студентами Інституту суспільства виступив професор Університету м. Осло (Норвегія), викладач Лейпцігського університету (Німеччина) - Вольфрам Пфейфер. Проф. Пфейфер прочитав лекцію на тему: «Особливості та проблеми працевлаштування студентів суспільних наук: досвід Німеччини».

Виступ пана Вольфрама проходив в інтерактивному режимі, оскільки тема є актуальною для студентської аудиторії. Особливу зацікавленість у студентів викликала дискусія щодо необхідності та можливості викладання підприємницької діяльності в університеті. Студенти також поділились своїм баченням щодо підприємництва як одного із шляхів працевлаштуванням у майбутньому.

Професор Пфейфер висловив свою думку щодо шляхів зміцнення співпраці між Німеччиною та Україною і наголосив на необхідності знання іноземних мов для студентів будь-яких спеціальностей, адже це відкриває додаткову можливість для майбутніх фахівців збагатити свій досвід під час стажування в навчальних закладах Європи.

Під час перебування в нашому Університеті пан Вольфрам зустрівся з Директором Інституту суспільства – Линьовим К.О. та співробітниками НДЛ міжнародних проектів – Вдовиченко Г.В, Липською О.О. Обговорювались питання співробітництва між Лейпцігським університетом і нашим Університетом та можливості участі в спільних міжнародних проектах, які фінансуються фондами ФРН.