Звітно-виборна Конференція студентів Київського університету імені Бориса Грінченка

IMG 6057630 травня 2013 року
вул. М. Тимошека, 13-Б 

 

 

 

30 травня 2013 року у конференц-залі навчального корпусу №1 нашого Університету відбулась звітно-виборна Конференція студентів.

Конференцію відкрила президент Студентського парламенту 2012-2013 н.р. Анастасія Григорук. Вона привітала всіх присутніх, передала делегатам, гостям вітання та побажання плідної роботи від Ректора – Віктора Олександровича Огнев’юка.

Гостями Конференції були: проректор із науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Бєлофастова Т.Ю., завідувач НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів Перепельченко О.В., представники соціально-гуманітарної сфери всіх структурних підрозділів нашого Університету.

На порядок денний були винесені питання:

1. Про внесення змін до Положення про Студентське самоврядування в Київському університеті імені Бориса Грінченка (доповідач - Станіслав Маляр, секретар СП).

2. Звіт президента Студентського парламенту за 2012-2013 н.р. (доповідач - А.Григорук)

3. Нагородження за підсумками роботи впродовж 2012-2013 н.р. членів Студентського парламенту.

4. Обрання нового складу Студентського парламенту Університету.

5. Обрання президента Студентського парламенту на 2013-2014 н.р.

Широке обговорення існуючого Положення про Студентське самоврядування в Київському університеті імені Бориса Грінченка було проведено з урахуванням всіх змін в нормативно-правовій базі системи вищої освіти України.

Діяльність органів Студентського самоврядування за 2012-2013 н.р. делегати одностайно визнали задовільною. Зважаючи на це, на посаду очільника студентського парламенту на 2013-2014 рік було рекомендовано переобрати діючого президента – студентку ІІІ курсу Гуманітарного інституту Григорук Анастасію, яка проявила себе активною, цілеспрямованою, амбіційною та небайдужою до проблем і запитів студентства Університету.

З теплими словами вітання до делегатів звернулась проректор Таїсія Юріївна Бєлофастова. Вона зазначила, що участь у діяльності органів Студентського самоврядування – це чудова нагода здобути навички в професійних справах, реалізуватися в цікавих заходах, здобути досвід у спілкуванні, випробувати себе як лідера та керівника, зробити особистий внесок у розвиток рідного Університету і, звичайно, цікаво провести студентське життя, знайти справжніх друзів. Під оплески присутніх Таїсія Юріївна вручила почесні Грамоти «За розбудову лідерського руху та плідну роботу в Студентському парламенті Київського університету імені Бориса Грінченка» за підписом Ректора. Нагороди отримали:

1. Григорук Анастасія, Гуманітарний інститут

2. Бачинська Валентина Вікторівна, Педагогічний інститут

3. Васюк Андрій Григорович, Гуманітарний інститут

4. Дурдас Максим Ігорович, Інститут мистецтв

5. Інедеркіна Наталія Олександрівна, Гуманітарний інститут

6. Малік Максим Сергійович, Інститут мистецтв

7. Маляр Станіслав Анатолійович, Університетський коледж

8. Папазова Валерія Олександрівна, Інстиут психології та соціальної педагогіки

9. Плєвако Ксенія Петрівна, Інститут суспільства

10. Степанчук Марія Миколаївна, Університетський коледж

11. Хаблов Антон Григорович, Інститут суспільства

12. Шевченко Марина Сергіївна, Інститут суспільства

13. Яресько Вероніка Олегівна, Інститут психології та соціальної педагогіки

Нагороджених було визначено на підставі нагородних листів, підготовлених парламентом.

Свідченням взаєморозуміння та дієвої співпраці між студентською молоддю та адміністрацією Університету стало щиросердне вручення від імені всіх членів Студентського парламенту Подяк Ректору – Віктору Олександровичу Огнев’юку «За спрямування студентської молоді до саморозвитку, відкриття перспектив у лідерському зростанні та батьківське піклування» і проректору Таїсії Юріївні Бєлофастовій «За сучасний креативний підхід у співпраці зі Студентським парламентом, підтримку молодіжних ініціатив та відкрите серце», що супроводжувалось дружніми оплесками делегатів звітно-виборної Конференції.

Вибори членів Студентського парламенту проводились згідно протоколів звітно-виборних конференцій Інститутів, Університетського коледжу, що дає всі підстави вважати обрані кандидатури гідними представниками грінченківців у студентському лідерському русі Університету. За результатами голосування до нового складу Студентського парламенту ввійшли:

  • Глимбоцький Борис, Маляр Станіслав, Степанук Марія (Університетський коледж); 
  • Головченко Олена, Голобородько Ольга, Юрганова Анастасія (Гуманітарний інститут); 
  • Бачинська Валентина, Загороднюк Ірина, Колчіна Аліна (Педагогічний інститут); 
  • Хаблов Антон, Халанчук Тетяна, Шевченко Марина (Інститут суспільства); 
  • Папазова Валерія, Рубан Павло, Стаховська Анастасія (Інститут психології та соціальної педагогіки);
  • Заїка Валерія, Малік Максим, Порязєва Анна (Інститут мистецтв).

Центральним питанням звітно-виборної Конференції – обрання президента Студентського парламенту. У своїй передвиборчій програмі Анастасія Григорук визначила пріоритетні вектори розвитку лідерського руху серед студентів, спрямовані на активізацію молоді, її саморозвиток, духовне вдосконалення, розбудову Університету в цілому.

Програму єдиного кандидата підтримали всі делегати Конференції – це є свідченням налаштованості сучасної молоді на активну життєву позицію, реалізацію лідерських ініціатив та відчуття актуальних запитів студентства.

Варто відзначити оперативність роботи реєстраційної та лічильної комісій, до складу яких увійшли делегати від всіх структурних підрозділів Університету – Інститутів, Коледжу.

Головуюча Конференції Яресько Вероніка (студентка Інституту психології та соціальної педагогіки) провела Конференцію чітко і злагоджено, дотримуючись всіх вимог регламенту.

Щиро вітаємо Анастасію Григорук та новообраний склад Студентського парламенту! Бажаємо творчої наснаги, натхнення, плідної праці, нових креативних ідей та успіхів у молодіжних починаннях!

Звіт за 2012-2013 н.р.

Програма А.Григорук

Презентація А.Григорук