Одинадцята нарада партнерів Альянсу USETI

DSC0536624 вересня 2013 року
м. Київ,вул. Воровського 18/2

 

 

 

24 вересня в приміщенні Вченої Ради Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася одинадцята нарада партнерів Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянс USETI), яка впроваджується в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. 

В нараді взяли участь Ректор Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України  - В.О. Огнев’юк,  Директор Американських Рад з міжнародної освіти в Україні, Директор Альянсу USETI – Ярема Бачинський, Директор Українського центру оцінювання якості освіти, доктор філологічних наук – І.П. Зайцева, Менеджер проектів Агентства США з міжнародного розвитку – Тамара Паливода та партнери Альянсу.

На нараді для обговорення були представлені такі питання: зовнішнє незалежне оцінювання та аналіз вступної кампанії 2013 року, освітні вимірювання та зовнішнє тестування в освіті США. 

Дискусію викликали проблеми пріоритетності вибору вступниками спеціальностей всередині ВНЗ; правила вступу для іноземних громадян, які мають право на постійне проживання в Україні; «четверта хвиля» вступу, зокрема зарахування абітурієнтів, які не були рекомендовані під час першої, другої і третьої хвиль. Зацікавленість учасників наради викликав також досвід США в галузі освітніх вимірювань і зовнішнього тестування.

Наш Університет як партнер Альянсу USETI з 2011року активно бере участь в обговоренні всіх нагальних питань, пов’язаних з впровадженням та вдосконаленням зовнішнього тестування в Україні.