Відкритий урок студентів напряму підготовки "Хореографія"

DSC0536626 вересня 2013 року
м. Київ, Інститут мистецтв

 

 

 

26 вересня 2013 року в Інституті мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся відкритий урок студентів напряму підготовки "Хореографія" та семінар для керівників творчих студій.

В програмі уроку студенти І та ІІ курсів демонстрували свої вміння та досягнення з класичного, народного, сучасного танців (вправи біля станка та на середині залу, адажіо, стрибки та різноманітні комбінації), виконували хореографічні постановки викладачів ("Український жартівливий" Дарія Бернадська, "Літній контемп" Ілона Гвоздьова, "Вальс" Денис Шариков, "Плескач" Анастасія Суярова, «Джаз-Фанк» Евгенія Калачик) та власні («Стихії»).

Сюрпризом для студентів та всіх присутніх став майстер-клас від ансамблю барабанщиць від керівника зразкового хореографічного ансамблю «Оксамит»  Оксани Чечельницької.

Учасники семінару – керівники творчих студій – прослухали виступиБернадської Дарії Петрівни (координаторнапряму підготовки "Хореографія", доцент, кандидат мистецтвознавства, член Всесвітньої ради танцю ЮНЕСКО) та Шарикова Дениса Ігоровича (доцент напряму підготовки "Хореографія", кандидат мистецтвознавства, автор підручників «Теорія й історія хореографічної культури», «Мистецтвознавча наука хореологія як феномен художньої культури» та ін.) Круглий стіл, який відбувся по завершенні виступів, дав відповіді на багато питань, що хвилюють сучасних хореографів.

З вітальним словом виступив директор Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка Костянтин Юрійович Бацак. Теплі слова, сказані на адресу хореографів, надихнуди їх до нових звершень та перемог.