Зустріч Ректора Університету - В.О. Огнев'юка з керівником Міжнародної Асоціації вальдорфської педагогіки - Крістофом Йоганнсеном

DSC0536625 вересня 2013 року
м. Київ, вул. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

25 вересня відбулася зустріч Ректора нашого Університету – В.О. Огнев´юка з Крістофом Йоганнсеном, керівником Міжнародної Асоціації вальдорфської педагогіки в Центральній та Східній Європі та далекосхідних країнах. Під час зустрічі були обговорені перспективи щодо подальшого впровадження курсу з вальдорфської педагогіки в нашому Університеті, зокрема, можливість включення курсу до навчального плану освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр».
Ректор Університету та керівник Асоціації зустрілися з випускниками  курсу «Вступ до вальдорфської педагогіки» та потенційними учасниками наступного курсу, під час якої студенти мали змогу висловитися стосовно проблем, які виникли під час навчання.

Крістоф Йоганнсен ознайомив студентів з принципами застосування вальдорфської педагогіки, зокрема, висловив думку про те, що ефективне навчання відбувається тоді, коли в стосунках між вчителем та учнем існує повне взаєморозуміння. Він також зазначив, що проблемний учень повинен викликати в учителя почуття щастя, адже проблема в даному випадку розглядається як пізнання нового та цікавого.

Після презентації пана Крістофа відбулося вручення міжнародних сертифікатів студентам, які успішно завершили дворічний курс «Вступ до Вальдорфської педагогіки».

В зустрічі також взяли участь співголова асоціації вальдорфських шкіл в Україні - п. Ірина Шастл, методист вищої категорії відділу науково-методичного забезпечення змісту освіти основної та старшої школи ІІТЗО МОН України, координатор педагогічного проекту Вальдорфська школа в Україні - п. Олена Мезенцева, начальник відділу міжнародних зв'язків - п. Галина Вдовиченко.