Гостьові лекції експертів Альянсу USETI п. Марка Зельмана та п. Жарко Вукміровича

DSC0536625, 27 вересня 2013 року
м. Київ, вул. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

25 та 27 вересня в рамках реалізації проекту у партнерстві з Альянсом Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянс USETI) відбулися гостьові лекції експертів Альянсу USETI – п. Марка Зельмана та п. Жарко Вукміровича.

Пан Зельман та пан Вукмірович ознайомили професорсько-викладацький склад нашого Університету і студентів з принципами та основами педагогічних вимірювань у Сполучених Штатах Америки. Експерти Альянсу USETIпояснили різницю у підходах до оцінювання в американській та європейській системі освіти. Пан Зельман та пан Вукмірович зазначили, що прогресивність американського способу оцінювання полягає в тому, що до уваги беруться когнітивні та некогнітивні параметри. Особливу зацікавленість та дискусії викликали питання стосовно процесу розробки тестів, їх впровадження та оприлюднення результатів.

Лекції п. Марка Зельмана та п. Жарко Вукміровича входять до лекційно-презентаційних курсів та тренінгів, які відбуватимуться протягом наступних трьох років в рамках реалізації спільного проекту між нашим Університетом та Альянсом Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні.