Молоді вчені Університету досліджують життя Німеччини

DSC0536614 жовтня 2013 року
м. Франкфурт-на-Майні, Німеччина

 

 

 

14 жовтня 2013 року в рамках програми «Молодь змінить Україну» Фонду Богдана Гаврилишина шестеро молодих учених Університету прибули до Німеччини для вивчення життя країни.

Знайомство з німецькими реаліями молоді вчені розпочали з Франкфурту-на-Майні – міста контрастів, де старовинні квартали оточені хмарочосами,  а поруч із новітніми бізнес-центрами розташувалися затишні парки та величні собори. Місцеві жителі дбайливо ставляться до історичної та культурної спадщиниміста, водночас сучасні споруди побудовані на принципах ергономічності, екологічності  та переробки вторинної сировини.

Група молодих учених у м. Франкфурті-на-Майні відвідала вежі DeutcheBank, які претендують на звання «зелених» будівель Євросоюзу. Побудовані у 1984 р. в кінці 2000-х пережили масштабне оновлення, покликане зробити їх більш екологічними: тут у туалетах тече дощова вода, всюди використовують енергозберігаючі лампочки, ліфт сам розпізнає, на який поверх везти співробітників.

Також молоді дослідники  відвідали музей історії Франкфурту-на-Майні, зустрілися з його працівниками та детально ознайомилися з освітніми програмами музею, а також особливостями експозиційної концепції.

Яскраві враження грінченківці отримали під час відвідування Пальмового саду (Palmengarten), виставково-рекреаційного комплексу в центрі мегаполісу, у якому представлені рослини з усіх кліматичних зон.

Група відвідала Франкфуртський університет імені Й.В.Гете, провела опитування серед студентів, які дали цікаві та неочікувані відповіді.