Круглий стіл “Досвід Німеччини – для позитивних змін в Україні”

IMG 736421 листопада 2013 року
м. Київ

 

 

 

21 листопада 2013 року відбувся круглий стіл “Досвід Німеччини – для позитивних змін в Україні”. Його проведення стало одним із кроків поширення результатів поїздки групи молодих учених Університету до ФРН за програмою Благодійного фонду Богдана Гаврилишина “Молодь змінить Україну”.

На круглому столі була присутня Олена Бекреньова, представник Фонду, координатор програми, яка детально ознайомила присутніх із умовами й результатами програми та люб’язно відповіла на поставлені запитання.

Учасниками круглого столу були представники Студентського наукового товариства Університету, магістранти, аспіранти, викладачі та група молодих учених – учасники програми: О.В.Дудар, Ю.О.Даценко, Н.М.Віннікова, О.В.Веселовська, В.П.Загарій, С.М.Олійник. Оскільки поїздка до Німеччини мала на меті вивчення позитивного досвіду економічного лідера Євросоюзу, виникли питання, які група вирішила обговорити з небайдужими до розвитку України колегами. Тому, окрім звітної презентації, учасники мали можливість подискутувати щодо проблемних питань та зробити конкретні висновки, які можуть упливати на життя кожного українця.

Молодший науковий співробітник НДЛ освітології О.М.Кузьменко поділилася досвідом участі у програмі “Відкритий світ”, результатами відвідування Технічного коледжу освітнього округу м. Медісона (штат Вісконсин). Ольга Миколаївна розповіла про особливості розвитку, фінансування, діяльності закладів професійної освіти США. Це дало можливість порівняти німецьку, американську та українську системи освіти.

Хочемо подякувати всім учасникам круглого столу за небайдужість та активність в обговоренні проблемних питань розвитку нашої держави.