Покладання квітів до пам'ятника Борису Грінченку

IMG 73649 грудня 2013 року
м. Київ

 

 

 

«Він був серед нас. Його велика праця, його велика любов до народу не

згинуть ніколи і в них він ще довго житиме серед вдячних потомків»

(Михайло Коцюбинський)

 

9 грудня 2013 року, університет відзначив 150-річчя від дня народження Бориса Грінченка – великого Просвітителя українського народу, освітнього і громадського діяча кінця XIX - початку XX ст., педагога, письменника, перекладача, літературознавця, вченого, мовознавця, етнографа, лексикографа, автора славнозвісного "Словаря української мови".

Ця подія знаменна не тільки для університету, а й для всього українського народу, адже Борис Дмитрович все своє життя невтомно працював на ниві національної освіти, на благо всієї України.

З метою вшанування пам’яті видатного сина української землі та засвідчуючи свою повагу й вдячність ідейному лідеру Університету, грінченківська родина традиційно провела церемонію покладання квітів до пам'ятника Борису Грінченку.

Нагадаємо, що пам’ятник було збудовано коштом викладачів та студентів Київського університету імені Бориса Грінченка, педагогів столиці за підтримки Київської міської державної адміністрації та відкрито у 2011 році до 20-ї річниці незалежності України

Незважаючи на несприятливі погодні умови, вшанувати пам'ять Великої людини і покласти квіти до його пам'ятника зібралися студенти та співробітники університету.

Під час церемонії прозвучали виступидиректора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксани Добровольської, ректора університету, Віктора Огнев’юка та завідувача лабораторією грінченкознавства, директора музею Бориса Грінченка, Антоніни Мовчун. Голова Ювілейної комісії Київської єпархії протоієрей Владислав Софійчук звернувся до всіх присутніх з вітальним словом та провадив спільну молитву. Традиційно, захід відкрився та закрився державним гімном України.

Вшанування пам'яті Бориса Дмитровича продовжилось на Байковому кладовищі біля його могили.

Відродження імені Бориса Грінченка, його багатогранної спадщини – є важливим завданням університету, який з гордістю носить його ім’я.