Відзначення Дня Святого Миколая у нашому Університеті

IMG 056719 грудня 2013 року
м. Київ

 

 

 

19 грудня 2013 року Київський університет імені Бориса Грінченка традиційно відзначив День Святого Миколая – свято, яке вважається найбільш шанованим у православному світі, свято віри, світла і добра. В усіх структурних підрозділах університету пройшла низка благодійних заходів.

З нагоди свята грінченківці провели велику благодійну акцію «Зігрій майдан», у рамках якої усі структурні підрозділи спільними зусиллями зібрали теплі речі, необхідні студентам, які відстоюють свою гідність на Євромайдані. Величезні пакунки теплих підштаників, колгот, шкарпеток, рукавиць та підстелок у взуття знайшли вдячних власників. Євромайданівці отримали ще й купу позитивних вражень, адже вітав їх подарунками Святий Миколай власною персоною. Студент 5 курсу Інституту людини Рубан Павло майстерно перевтілившись у образ Чудотворця  вирушив з помічниками на Майдан незалежності. Раділи діти і дорослі представники майдану, які приймали з рук Святого цукерки та молитву, написану студентами Інституту. Крім того усі залюбки фотографувались з Миколаєм.

В Університетському коледжі цього дня відбувся благодійний ярмарок студентських поробок. Більшу частину коштів від продажу виробів студенти вирішили витратити на придбання канцелярських товарів та іграшок для дитячого будинку. Студенти-сироти та студенти з дітьми отримали солодкі подарунки. Студенти І курсу спеціальності «Музичне мистецтво» привітали студентів та викладачів коледжу святковим дійством «Christmas Carlos».

Комісія з соціальних питань Студентської ради Інституту суспільства привітала з Днем Святого Миколая вихованців Спеціалізованої загальноосвітньої школи – інтернату для слабочуючих дітей № 6.

До Інституту мистецтв в цей день з радісною посмішкою завітав добрий Миколай, подарувавши святковий настрій кожному, хто з самого ранку ішов на пари. Відвідуючи студентів та викладачів на заняттях, Миколай пригощав усіх солодощами та бажав гарного настрою і успіхів в наступаючому Новому 2014 році.Також студенти та співробітники Інститут мистецтв відвідали дітей в інтернаті №14 м. Києва та привітали їх з цим світлим святом.

Первинна профспілкова організація студентів університету привітала студентів соціальних категорій святковим тортом та подарунками, а також окремо відзначила Збірну студентську футбольну команду університету тортом у вигляді футбольного поля та побажала їм наснаги й віри у власні сили.

Також Київський університет імені Бориса Грінченка долучився до благодійної акції від Ранкового шоу на Просто Радіо. «Казки» Бориса Грінченка зігріють серце маленьким пацієнтам Національного центру радіаційної медицини. Доброчинці організували частування, святковий концерт і подарунки від святого Миколая. Мета доброчинців, окрім іншого, зібрати кошти необхідні для закупівлі реагентів для гемоаналізатора на загальну суму 27 000 гривень. Розважити дітей приїхали Снігурка, Зубна Фея, Той, що робить бурульки та, навіть, Сніговик! Ігри, танці та пісні запалювали серця. Жоден учасник не пішов без гарного настрою.

Нехай Святий Миколай освятить Вас, благословить на добрі справи та дарує достатку, затишку й душевного родинного тепла!