Проект «Український діалог студентів»

26 - 31 березня 2014 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

У березні 2014 року стартував проект Київського університету імені Бориса Грінченка «Український діалог студентів». Його головною метою є налагодження дружніх стосунків між студентами різних регіонів, співпраця та консолідація спільних зусиль, спрямованих на залучення перспективної молоді до наукового пошуку, стимулювання творчої фахової діяльності майбутніх молодих науковців - представників різних наукових шкіл, обмін досвідом та ідеями, ознайомлення молоді з результатами останніх досліджень та найновішими тенденціями в різних галузях знань.

Вдалим стартом просвітницького проекту «Український діалог студентів» став гостьовий візит (26-31 березня 2014 року) до Інституту суспільства Київського університету імені Бориса Грінченка делегації історичного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, до складу якої увійшли 9 найяскравіших представників студентської наукової еліти на чолі з головою Ради Студентського наукового товариства Волинським Владиславом.

В рамках візиту наші гості зустрілися з керівним складом Університету в особі проректора з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи к.п.н., професора – Бєлофастової Таїсії Юріївни, директором Інституту суспільства, к.н.д.у., доцентом – Линьовим Костянтином Олександровичем. Провели круглий стіл на якому разом із заступником директора з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи, к.п.н., доцентом Редьком С.І., завідувачами кафедри історії України, д.і.н., професором – Студинським В.А. та кафедри всесвітньої історії, д.і.н., професором – Срібняком І.В. і студентами – істориками отримали можливість обсудити шляхи співробітництва в сфері розвитку історичної науки між нашими Університетами.

В межах наукового напрямку візиту студенти - харків’яни були присутні на ІV Всеукраїнській науково-практичній конференції «Дослідження молодих учених у контексті розвитку сучасної науки» та відвідали науково-дослідні установи Києва (Національну бібліотеку України імені В. І. Вернадського, Національну історичну бібліотеку України, Наукову бібліотеку ім. М.Максимовича, тощо).

Не менш важливі питання обміну досвідом в царині культурно-мистецької взаємодії та іміджевої політики між студентством м. Харкова та м. Києва були підняті під час зустрічі наших гостей з працівниками НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів на чолі з Перепельченко О.В. та НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності, який очолює Горбенко Н.В.

Завжди ж актуальні для студентів проблеми, мабуть, найближчої для них сфери – студентського самоврядування та плідного співробітництва в цьому напрямку були обговорені на зустрічі зі Студентською Радою Інституту суспільства на чолі з Хабловим Антоном та під час спілкування з Головою Студентського парламенту нашого Університету – Григорук Анастасією.

Зважаючи на те, що візит студентів Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна співпав з днем вшанування загиблих під час революції гідності, наші гості відвідали Майдан та разом зі всією великою Грінченківською родиною долучилися до Вечора пам’яті Небесної сотні.

В межах кращого пізнання Києва студенти - кияни Інституту суспільства підготували гостям низку культурознавчих екскурсій історичними місцями столиці за декількома маршрутами.

Щиро намагаючись подарувати тепер вже нашим друзям частинку свого серця, ми отримали у відповідь їх щире захоплення нашим Університетом та запрошення відвідати з візитом їх Альма-матер.

Отже, просвітницький проект «Український діалог студентів» стартував ! Щиро бажаємо йому вдалого продовження – бо він сприяє співпраці між обдарованою молоддю, здатною генерувати наукові ідеї, забезпеченню спадковості наукових шкіл та безперервності наукового пошуку, формуванню міжвузівських комунікативних наукових зв’язків, розширенню світогляду молодої людини, забезпеченню іміджу та високого наукового рейтингу нашого Університету.

Впевнені, що проект буде сприяти розширенню кордонів співпраці з найкращими Університетами України, бо там де є бажання творити добро – розумом та серцем – кордони неосяжні !

DSC06632
DSC06648
DSC_0410
DSC_0459
DSC_0475
DSC_0481
DSC_0504
DSC_0512
IMG_8849
IMG_8871
IMG_8878
IMG_8891
IMG_8914
IMG_8916