Участь доцента Дятленко Н.М. у регіональному семінарі з питань Індексу інклюзії

DSC053663 - 9 квітня 2014 року
м. Стамбул, Туреччина

 

 

 

З 3 по 9 квітня 2014 року доцент кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат психологічних наук, доцент Дятленко Н.М. взяла участь у регіональному семінарі з питань Індексу інклюзії (м. Стамбул, Туреччина), який проводився в рамках реалізації проекту «Розвиток інклюзивної освіти шляхом використання Індексу інклюзії в Україні, Азербайджані, Таджикистані та Монголії» та був підтриманий програмою «Раннє дитинство» Фонду «Відкрите суспільство».

Координували захід Тоні Бут, автор Індексу інклюзії, та Руперт Хайгем (Велика Британія). Учасниками семінару стали представники команд-учасниць проекту, які включали керівників та координаторів проекту, а також тренерів, які проводитимуть подібні тренінги на національному рівні.

Під час тренінгу були розглянуті такі теми, як: «Що таке інклюзія: відмінності між розумінням інклюзії А та інклюзії Б», «Розвиток, що базується на цінностях», «Інклюзивні та ексклюзивні цінності», «Бар`єри та ресурси на шляху розвитку інклюзивної освіти», «Розвиток плану інклюзивного розвитку навчального закладу», «Моніторинг та оцінка проекту». Також відбувалися індивідуальні зустрічі з національними командами, під час яких були обговорені питання планування та реалізації проекту.

 

IMG_6777
IMG_6830
IMG_6831