Всеукраїнська студентська олімпіада з інформаційних технологій «ІТ–Universe»

24-25 квітня 2014 року
м. Київ

 

 

 

Підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошук обдарованої студентської молоді та створення умов для її творчого зростання є актуальними задачами сьогодення. З цією метою проводилася Міжнародна студентська олімпіада з інформаційних технологій «IT-Universe», яка стартувала 1 жовтня 2013 року в чотирьох країнах: в Азербайджанській Республіці, Республіці Білорусь, Республіці Казахстан та в Україні. Змагання проводилися у 27 конкурсах за різними напрямами, які охоплювали практично усі сфери інноваційної діяльності в галузі інформаційних технологій.

Вітчизняний національний етап проходив у рамках Всеукраїнської студентської олімпіади з інформаційних технологій «ІТ–Universe». Впродовж чотирьох місяців учасники, а це понад 1200 студентів з більш, ніж 120 навчальних закладів України, змагалися за право зустрітися на національному фіналі. У результаті на фінальні змагання були запрошені 163 студенти з 59 навчальних закладів для участі в одинадцяти конкурсах національного фіналу.

24 - 25 квітня 2014 року у вузі-співорганізаторі Олімпіади – Київському національному університеті культури і мистецтв – відбулася головна подія Міжнародної студентської олімпіади в галузі інформаційних технологій «IT-Universe - 2013/14» в Україні – Національний фінал.

У національному етапі від нашого Університету взяли участь 9 студентів-інформатиків Інституту суспільства. Ними було представлено результати розробок та досліджень використання інформаційних технологій в освіті, в галузі захисту інформації, в робототехніці, презентовано оригінальне програмне забезпечення та засоби підвищення надійності людино-машинних систем. За підсумками Всеукраїнського конкурсу у першу п’ятірку увійшла робота студента групи СІНм-1-12-2.0д Тихонова Романа Володимировича «Зворотна розробка/проектування (reverse engineering) програмного забезпечення в системі підготовки ІТ-фахівців України». В роботі обґрунтовано необхідність включення питання зворотної розробки програмного забезпечення до навчальних програм підготовки фахівців ІТ-спеціальностей та розроблено відповідні практичні рекомендації.

Міжнародний організаційний комітет Міжнародної студентської олімпіади в галузі інформаційних технологій «IT-Universe» висловив подяку доценту кафедри інформатики Інституту суспільства Абрамову В.О. за активну участь в організації змагань та запросив студента групи СІНм-1-12-2.0д Тихонова Р.В. за результатами конкурсу «Найкращий інноваційний диплом» для участі у міжнародному фіналі, який відбудеться 6-10 червня 2014 року в м. Астана (Республіка Казахстан).