День Microsoft в Київському університеті імені Бориса Грінченка

preview 28 05 microsoft28  травня 2014 року
м. Київ, вул. Воровського 18/2

 

 

 

28 травня 2014 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка було проведено «День Microsoft в університеті» за ініціативи проректора з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Морзе Наталії Вікторівни.

Одним із головних напрямів діяльності вищого навчального закладу є використання інформаційно-комунікаційних технологій в освіті. Тому питання залучення у навчальний процес ІТ- технологій нового покоління є надзвичайно важливим.

Під час заходу представники Microsoft звернули увагу студентів-інформатиків та присутніх на можливості стажування та працевлаштування у корпорації, а також конференції та інші заходи, що проводяться для молодих ІТ-спеціалістів. Зокрема, ImagineCup – це змагання для всіх студентів, які вміло використовують свою уяву і пристрасть для створення ІТ- інновацій.  Imagine Cup надає можливості вийти студенту на новий рівень у вирішенні складних проблем, вдосконалити свої технологічні навички, перевірите себе у протистоянні з студентами всього світу, а також виграти кошти, гранти та інші цінні призи.

Ключовими питаннями, презентованими на заході були:

  1. Захоплюючий світ ІТ: працюй граючись
  2. Нове у Windows 8.1, а також основні можливості Windows 8.1 для домашніх користувачів та бізнесу.
  3. IТ в малому бізнесі – як правильно і легко заробити перший заробіток. 
    • Технології хмарних систем, для організації управління базовою інфраструктурою.
    • Office 365 як робоче середовище для комунікації не лише для звичайних користувачів, а й бізнесу.
    • Microsoft Azure - динамічна платформа для роботи з іншими сервісами, на прикладі однієї з  програм продемонстровано роботу хмарної платформи Microsof Azure.
    • Microsoft DreamSpark - це програма Майкрософт з підтримки технічної освіти шляхом надання безкоштовного доступу до програмного забезпечення Майкрософт та матеріалів, які дозволять поглиблене вивчення предметів або професійну діяльність для навчальних, викладацьких та дослідницьких цілей (програмне забезпечення, до речі, придбане університетом та встановлене у всіх комп’ютерних класах Інституту суспільства!!!) .
  4. Майбутнє мови програмування С#. Можливості С#, які стануть доступні в новій версії компілятора для цієї мови програмування.

Однією із особливостей заходу було те, що представники корпорації Microsoft надали можливість переглянути та випробувати можливості планшета Suefaceкожному з учасників, а також розповіли про спеціальні умови придбання цього пристрою для студентів та викладачів.

Протягом заходу «День Microsoft в університеті» студенти задавали дуже багато запитань, особливо цікавим для них були нові можливості мови програмування С# , Windows 8.1, а також можливості стажування та працевлаштування в корпорації та використання безкоштовного доступу до програмного забезпечення.

Найактивніші учасники заходу -  Кудінов Руслан та Ширяєв Володимир, студенти ІІ курсу спеціальності «Інформатика» Інституту суспільства отримали призи від корпорації Microsoft.

Дякуємо організаторам цього заходу та адміністрації Університету за щире бажання виховувати у студентах прагнення розвиватися та використовувати ІТ- технології у навчанні та роботі, що сприятиме формуванню справжніх фахівців в сфері інформаційних технологій.

 

IMG_1537
IMG_1539
IMG_1542
IMG_1543
IMG_1549
IMG_1551
IMG_1556
IMG_1558
IMG_1564
IMG_1569
IMG_1570
IMG_1571
IMG_1574
IMG_1577
IMG_1582
IMG_1585
IMG_1588
IMG_1593
IMG_1594
SC06925
SC06938