Міжнародна Вікіконференція-2014

126-27 липня 2014 року
м. Київ

 

 

 

26-27 липня 2014 року на базі навчального корпусу №1 Київського університету імені Бориса Грінченка відбулась міжнародна Вікіконференція-2014, присвячена проектам Вікімедіа та вільним знанням. На конференції були присутні представники з різних областей України, в т.ч. з Криму, а також гості з США, Польщі та Росії. З доповіддю з проблеми «Конфлікту інтересів» у Вікіпедії виступив Голова Грантового комітету Фонду Вікімедіа та Південного партнерства Асаф Бартов (США). Детальніше з програмою конференції можна ознайомитись на сайті української Вікімедіа.

Від Університету на конференції були присутні завідувач НДЛ інформатизації освіти Буйницька О.П., м.н.с. НДЛ інформатизації освіти - Гончаренко Т.О., Варченко-Троценко Л.О. під час роботи секції "Освітні програми Вікіпедії" Лілія Варченко-Троценко, ознайомила учасників з одним із проектів Університету, реалізованих у режимі вікі-розмітки - "Словник Грінченка та сучасність".

У рамках освітньої програми Вікіпедії планується співпраця між Київським університетом імені Бориса Грінченка та ГО "Вікімедіа Україна", яка полягатиме у інтеграції сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у навчальний процес; розширенні практичних навичок, які отримують студенти в процесі навчання; наданні публічної значущості навчальній діяльності студента; розширенню вільного доступу до сучасних наукових знань; зростанню українського сегменту вільної енциклопедії «Вікіпедія»; популяризації Вікі-порталу Київського університету імені Бориса Грінченка у рамках освітньої програми Вікіпедії».

Фотографії можна переглянути на сайті конференції "Фотографії на Вікісховищі"