Посвята першокурсників у студенти Університетського коледжу

DSC0536630 серпня 2014 року
м.Київ, вул.М.Тимошенка, 13-Б

 

 

 

30 серпня 2014 року наш Університет урочисто посвятив учорашніх школярів у студенти Університетського коледжу! Для першокурсників – це незабутня подія, яка відкриває в їх житті абсолютно нову сторінку. Київський університет імені Бориса Грінченка – це велика дружна родина, яка об'єднала різних людей у єдине ціле. У нас панують довіра і повага, а мудрі викладачі-наставники передають багатогранний досвід і наукові здобутки своїм учням.

Першокурсників зі сцени привітав Ректор університету, доктор філософських наук, академік Національної академії педагогічних наук України – Віктор Огнев'юк. У своєму виступі Віктор Олександрович зазначив: «Вступивши до Університетського коледжу, Ви змінили свій статус, Ви різко змінили вчорашніх школярів на сьогоднішніх студентів Київського університету імені Бориса Грінченка. Думаю, що Ваші батьки, друзі, рідні и близькі, які радили Вам вступати у Коледж, дали досить правильні поради і Ви, випереджаючи час, стали студентами. Це дуже правильно, адже отримуючи повну загальну середню освіту, одночасно Ви здобудете професію. Також значна перевага в тому, що закінчуючи Коледж, фактично без будь-яких випробовувань, Ви можете бути зараховані на 2 або 3 курс бакалаврату і продовжити навчання в Університеті. Ви повинні зрозуміти, що змінюється не просто статус, а має змінитися Ваше ставлення до всього того, що стосується Вас: Ваше ставлення до рідних і близьких, Ваше ставлення до навчання, адже Ви маєте стати більш відповідальними. Україна сьогодні потребує Вашого розуму, таланту. Тому я хотів би, приймаючи Вас у нашу грінченківську родину сказати, що ми дуже раді Вас усіх бачити і вітати. Я хотів би Вам побажати успіхів у навчанні. Від цього успіху залежить не тільки Ваш успіх, але й успіх нашої держави. Я хотів би побажати Вам здоров’я, бо це фундамент. Дбаючи та зміцнюючи Ваше здоров’я, Ви також зміцнюєте нашу державу. Я хотів би побажати Вам батьківської любові, побажати, щоб Ви любили й шанували своїх батьків, бо наша держава міцна сімейними традиціями. Щиро всім Вам бажаю віри в наше світле майбутнє, в нашу перемогу, віри в те, що правда завжди перемагає брехню, що добро завжди перемагає зло. Слава Україні!». Виступ Віктора Олександровича надихнув першокурсників на навчання і завершилися врученням символічного студентського квитка.

Приємним сюрпризом для нових студентів та їх батьків стало відеопривітання Київського міського Голови – Віталія Кличка, який підкреслив, що зараз в них наступають найкращі часи – студентство, які вони будуть багато та довго згадувати. Віталій Володимирович побажав грінченківцям наснаги, здоров’я, успіхів та гарного настрою.

Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам’ять усіх загиблих, які полягли у боротьбі за свободу і збереження суверенності нашої держави, а також мирних жителів Сходу України, які загинули від рук терористів-найманців. Громада нашого Університету, глибоко розуміючи всю відповідальність часу, долучилася до тих подій, які визначали майбутню долю України. Київський університет імені Бориса Грінченка першим захистив своїх студентів під час трагічних подій листопада 2013 року на Майдані в Києві. Університет першим надав допомогу українській армії, перерахувавши денний заробіток на її потреби і розвиток.

Приємною несподіванкою для першокурсників став міні-фільм про покладання квітів до пам'ятника Борису Грінченку, де кожен зміг побачити себе на екрані. За незмінною традицією, напередодні Дня знань, першокурсники, студентський парламент та ректорат Університету разом покладають квіти до пам’ятника Борису Грінченку, спорудженого коштом студентів і викладачів.

З вітальним словом до першокурсників звернулась директор Університетського коледжу М.В.Братко.

Захід продовжився чудовим концертом студентів і викладачів Університету.

 

IMG_9865
IMG_9877
IMG_9884
IMG_9911
IMG_9918
IMG_9922
IMG_9949