Візит Прем`єр-міністра України Арсенія Яценюка

DSC053662 жовтня 2014 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

2 жовтня 2014 року, напередодні Дня працівників освіти, до нашого Університету завітали Прем`єр-міністр України Арсеній Петрович Яценюк, Міністр освіти і науки України Сергій Миронович Квіт та Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Михайлівна Гриневич.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Віктор Олександрович Огнев'юк.

Л.М.Гриневич привітала усіх освітян з професійним святом та побажала «багато сил і наполегливості на нашому європейському шляху, шляху до дому, до Європи, яка нас сьогодні не просто притягує, а є справді нашим домом за системою вартостей України».

С.М.Квіт у своєму виступі зазначив, що саме Київський університет імені Бориса Грінченка один з небагатьох університетів Києва інституційно підтримав Революцію Гідності. Вітаючи з Днем працівників освіти, Міністр сказав: «Професія вчителя є дуже потрібною та престижною, а вплив педагогів на суспільство є просто величезним, адже всі люди протягом свого життя згадують свого першого вчителя та своїх найкращих вчителів».

Прем`єр-міністр України Арсеній Петрович Яценюк у своєму виступі зазначив: «Я маю честь виступити перед Вами та попросити Вас робити велику справу для країни. Велику справу у тому, що Україна може творити великі звершення тільки тоді, коли є кому це робити, коли є люди, які знають, які вміють, яких Ви навчили, яким Ви заклали основи знань і сформували цим особистість кожного. Від Вас залежить формування особистості України, і саме тому на нашому з Вами шляху дуже багато змін, які треба провести. Ще раз підкреслюю, що такі зміни проводяться виключно людьми.

Успішна країна не та в якої є нафта, успішна країна та, яка знає як замінити нафту і газ. Зараз дуже складні часи для країни і найважливіше - це наша віра в те, що всі разом, спільно ми переможемо. Самий важливий здобуток для нас зараз – мир. Від Вас насправді залежить доля країни, Ви ті, хто формують образ країни і її майбутнє».

Учасники зустрічі мали можливість особисто звернутись до гостей. Серед поставлених питань підіймалися проблеми налагодження миру та збереження цілісності країни, боєздатності Збройних сил України, мобілізації до військових лав, а також мотивації молодих вчителів, соціального пакету для педагогів, залучення приватного сектору до відкриття дитячих садочків, політики Міністерства освіти і науки України щодо роботи шкіл та вузів на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей та ін.

В рамках візиту почесні гості взяли участь у нагородженні переможців конкурсу «Вчитель року» Почесними грамотами Кабінету Міністрів України і співробітників Університету Подяками КМУ за вагомий внесок у забезпечення розвитку національної освіти, сумлінну працю та високий професіоналізм.

А.П.Яценюк, С.М.Квіт та Л.М.Гриневич ознайомилися з матеріально-технічною базою Університету, відвідали навчальний Центр тележурналістики «Астудія» та мали неформальне спілкування із студентами, співробітниками і керівництвом університету.

 

DSC03297
DSC03305
DSC03338
DSC03364
IMG_1182
IMG_1200
IMG_1206
IMG_1265
IMG_1268
IMG_1301
№1
№2