Науково-практичний семінар "Підвищення ІКТ-компетентності вчителя: стратегія розвитку освітнього закладу"

DSC053667 листопада 2014 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

7 листопада 2014 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка співробітниками Центру ІКТ-компетенцій НДЛ інформатизації освіти за ініціативи Морзе Наталії Вікторівни, проректора з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності було проведено науково-практичний семінар-тренінг "Підвищення ІКТ-компетентності вчителя: стратегія розвитку освітнього закладу" для вчителів шкіл № 240, 139 та 25 м. Києва.

На семінарі-тренінгу було розглянуто актуальні питання стратегії розвитку навчального закладу на основі підвищення ІКТ-компетентності кожного вчителя. Загальні підходи та конкретні завдання стосувались таких важливих питань: ·

  • Формування навичок 21 століття на основі новітніх ІКТ 
  • Використання ресурсів E-Learning (Microsoft IT-Academy) у навчальній діяльності вчителя 
  • Шляхи використання WEB 2.0 у навчальному процесі 
  • Організація співпраці учнів та вчителя з використанням хмарних технологій (Google, SkyDrive) 
  • Дидактичні особливості створення та використання відео у навчальному процесі ЗНЗ 
  • Е-тестування учнів на основі застосування ефективних тестових завдань

 

Учасниками відзначено що найкориснішими під час тренінгу були: інформація про ресурси сайту Університету, вивчення можливостей Microsoft IT-Academy, підходи до організації співпраці учнів та вчителя з використанням хмарних технологій (Google, SkyDrive), створення та використання відео у навчальному процесі, основи тестології при організації Е-тестування, можливості Google Форм для дослідження динаміки формування певних навичок, визначення запитів, проведення опитування та візуалізації результатів, тощо. Корисними були завдання з підбору інструментів ІКТ для реалізації різних педагогічних технологій для формування навичок 21 століття.

Педагоги зазначають, що наповнення семінару-тренінгу дуже пізнавальне, було цікаво працювати і вивчати новітні технології, а отже, з`являється бажання працювати і розвиватися.

Бажаючі прийняти участь у семінарах-тренінгах з підвищення кваліфікації ознайомтеся з інформацію та реєструйтесь.

 

IMG_5093
IMG_5097
IMG_5102
IMG_5107
IMG_5135
IMG_5136
IMG_5140
IMG_5144
IMG_5146
IMG_5147
IMG_5152
IMG_5170
IMG_5198
IMG_5233-1