Урочисте відкриття виставки «Графічні розповіді – міжнародні бренди, події і художники в графіці й фотографіях з колекції Латвійської Національної бібліотеки»

DSC0536624 листопада 2014 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

24 листопада 2014 року в рамках комунікаційної кампанії «Рига 2014 – Культурна столиця Європи» в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулося урочисте відкриття виставки «Графічні розповіді – міжнародні бренди, події і художники в графіці й фотографіях з колекції Латвійської Національної бібліотеки» за участю Першого секретаря Посольства Латвійської Республіки в Україні, заступника Голови місії Лігіти Давидової.

Латвійська Національна бібліотека – сучасний, відкритий міжнародному співтовариству центр освіти, досліджень і культури. Оцифрований образотворчий матеріал її фондів доступний для перегляду і вивчення в залах самої бібліотеки в Ризі, а також з будь-якої точки світу. Географія розкритих ними подій виходить за межі Європи і підтверджує досягнення Латвії в справі забезпечення доступності всесвітньої спадщини. Тисячі зображень з представлених на виставці колекцій викладені на ресурсах Латвійської Національної бібліотеки, Europeana і The European Library.

Ця виставка розкриває різноманітність колекцій Латвійської Національної бібліотеки, яка є головним сховищем цінних знань про Латвію та багатьох історичних подій та особистостей. В одній з найважливіших її колекцій зібрано візуальна спадщина, яка демонструє взаємодію багатьох зарубіжних політиків, художників і колекціонерів з Латвійською Республікою: фотографії, малюнки, плакати та поштові листівки. Виставка розділена на 10 тематичних розділів, що представляють увазі глядачів унікальні матеріали з фондів Латвійської Національної бібліотеки, і що запрошують відвідати Ригу – Культурну столицю Європи 2014 року.

Тож Посольство Латвійської Республіки в Україні та Київський університет імені Бориса Грінченка запрошують усіх бажаючих долучитися до культурного надбання Латвійської Національної бібліотеки та відвідати виставку, яка триватиме до 24 грудня 2014 року за адресою вул. Тимошенка 13-Б.

IMG_5080
IMG_5081
IMG_5085
IMG_5087
IMG_5092
IMG_5094
IMG_5097
IMG_5100
IMG_5104
IMG_5109
IMG_5111
IMG_5113