Гостьові лекції викладачів-грінченківців у Казахському національному педагогічному університеті імені Абая

DSC05366З 21 листопада по 6 грудня 2014 року
м. Алмати, Казахстан

 

 

 

З 21 листопада по 6 грудня 2014 року у Казахському національному педагогічному університеті імені Абая (далі – КазНПУ ім. Абая) відбувся курс лекцій викладачів нашого Університету – Бєлєнької Г.В., доктора педагогічних наук, професора, заступник директора Педагогічного інституту з наукової роботи та Гриньової О.М., кандидата психологічних наук, доцента кафедри педагогіки і психології.

Заснований у 1928 році, КазНПУ ім. Абая є провідним центром педагогічної науки та культури Казахстану. У структурі університету 11 факультетів, Інститут магістратури та докторантури, 10 науково-дослідницьких інститутів, центрів, лабораторій та 64 кафедри. В Університеті навчається більше 11 тисяч студентів за 55 спеціальностями бакалаврату, 46 спеціальностями магістратури та 16 спеціальностями докторантури. 6 грудня 2014 року на базі КазНПУ ім. Абая відкрито філію Паризького університету Сорбонни – «Сорбонна-Казахстан». На урочистому відкритті були присутні президенти Франції Франсуа Олланд та Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

Згідно з наказом Міністра Освіти і Науки Республіки Казахстан від 11 січня 2013 року «Про залучення зарубіжних учених з провідних зарубіжних ВНЗ до навчального процесу у ВНЗ Республіки Казахстан», до КазНПУ ім. Абая для читання гостьових лекцій у 2013-2014 навчальному році було запрошено викладачів з університету Хоккайдо (Японія), Токійського університету Тамагава (Японія), Техаського державного університету (США), Вищої школи економіки (Польща), Фрайбурзького Педагогічного університету (Германія), Педагогічного університету Екс-Марсель (Франція) та Київського університету імені Бориса Грінченка.

Нашими викладачами було прочитано курс лекцій, проведено практичні заняття та творчі майстер-класи з актуальних проблем дошкільної педагогіки і дитячої психології для студентів та викладачів Інституту педагогіки і психології. Викладачам КазНПУ імені Абая прослухані курси були зараховані як підвищення кваліфікації (72 год.), про що були видані відповідні сертифікати. У процесі спілкування у позанавчальний час грінченківці ознайомили колег та студентів із культурою, історією та сучасним станом розбудови Української держави. Живий інтерес студентів викликала розповідь про розвиток студентської наукової роботи, самоврядування та соціальний проект «З Києвом і для Києва» на базі Київського університету імені Бориса Грінченка. Також зарубіжні колеги зацікавилися системою дистанційного навчання та електронними навчальними курсами, структурою сайту та інформацією про діяльність науково-дослідних лабораторій Київського університету імені Бориса Грінченка.

У процесі співпраці з працівниками відділу академічної мобільності нашими викладачами було розроблено спільний міжнародний проект «Психолого-педагогічний супровід раннього розвитку дитини в умовах сім'ї» за грантовою програмою «International Agency for Development of Culture, Education and Science». Також за запрошенням Ректора грінченківці відвідали Університету Алмати. За результатами проведеної зустрічі керівництво Університету Алмати розпочало підготовку пропозицій міжнародної співпраці з Київським університетом імені Бориса Грінченка.

DSC00155
DSC00180
DSC00243
IMG_9636