Підписання договору про міжнародне співробітництво з Сілезьким університетом (м. Катовіце, Польща)

DSC0536603 лютого 2015 року
м. Київ

 

 

 

Новий, 2015 рік Київський університет імені Бориса Грінченка розпочав з активізації міжнародної діяльності – 3 лютого було підписано Договір про співпрацю з Сілезьким університетом (м. Катовіце, Польща).

Заснований у 1968 році, Сілезький університет є одним із найбільших вищих навчальних закладів у Польщі. Наразі до його складу входить 12 факультетів та 3 міжфакультетні одиниці, науково-дослідні лабораторії та дослідницькі центри. На 59-х напрямках та 180-и спеціальностях бакалаврську та магістерську підготовку здійснює понад 40 тис. студентів. Слідуючи принципу навчання впродовж життя, Сілезький університет реалізує такі важливі ініціативи як «Сілезький університет дітям» та «Університет третього віку».

Міжнародне співробітництво належить до пріоритетів діяльності університету. Про це свідчать понад 600 підписаних договорів про співпрацю з вузами з 36 країн світу.

В рамках підписаного Договору плануються спільні міжкафедральні наукові проекти, вебінарі, академічна мобільність, розробка спільних науково-дослідних проектів для участі у грантових програмах Європейського Союзу та обмін досвідом за відповідними напрямами.