Вісімнадцята Нарада партнерів Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянс USETI)

preview 11 03 str rozv osv24 березня 2015 року
м. Київ

 

 

 

24 березня 2015 року у Залі Президії Національної академії педагогічних наук України відбулася Вісімнадцята Нарада партнерів Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянс USETI), яка впроваджується в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Функціонування Єдиної державної бази даних з питань освіти та реалізація вступної кампанії 2015 року, незважаючи на обговорення деяких інших важливих подій, котрі відбуваються нині в Україні, було основним питанням заходу, про що і доповів директор проекту Альянс USETI Ярема Бачинський у своєму вступному слові.

Сподівання на успішність проведення зовнішнього незалежного оцінювання у поточному році висловив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт, зазначивши, що саме завдяки УЦОЯО процес вступу до вищих навчальних закладів не є корумпованим. Основним завданням на найближчу перспективу за словами міністра є недопущення ухвалення законопроекту №2335, який зводить нанівець досягнення системи ЗНО. У відповідь президент НАН Василь Кремень висловив міністерству щиру подяку за недопущення корупції у системі вищої освіти.

В той же час у необхідності проведення продуманої інформаційної роботи зі вступниками вбачає успішність вступної кампанії перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

Директор Державного підприємства «Інфоресурс» Вадим Карандій охарактеризував можливості та перспективи системи збору та обробки інформації в освітній галузі, функції даної системи в розвитку освіти та її цінність. Перший заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Володимир Вінник презентував нові підходи та методи, які УЦОЯО планує застосувати цього року у визначенні результатів зовнішнього незалежного оцінювання.

У нараді взяли участь близько тридцяти представників освітніх установ, громадських та міжнародних організацій і бізнесу. Від Київського університету імені Бориса Грінченка захід відвідала Веселовська О.В., начальник відділу міжнародних зв’язків.