Зустріч із українським письменником, літературним критиком, есеїстом, перекладачем Анатолієм Дністровим

preview 11 03 str rozv osv27 березня 2015 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

Кафедра української літератури, компаративістики і соціальних комунікацій організувала зустріч із українським письменником, літературним критиком, есеїстом, перекладачем Анатолієм Дністровим. Захід відбувся 27 березня в першому навчальному корпусі № 1 у межах програми Дня Гуманітарного інституту. Модератором творчої зустрічі був доктор філологічних наук, професор Микола Степанович Васьків. Розмова про сучасну літературу зацікавила заступника директора Гуманітарного інституту з наукової роботи Анатолія Леонідовича Cтеблецького, викладачів різних кафедр Університуту, аспірантів, студенті - майбутніх журналістів, літературних редакторів, учителів, молодих письменників.

Сучасний автор із щирістю і самоіронією пригадав дитячі і підліткові роки в Тернополі, мальовничі Бережани, студентський Ніжин, аспірантське навчання на кафедрі філософії Київського національного аграрного університету, перші кроки в літературу. Романи «Місто уповільненої дії», «Пацики», «Тибет на восьмому поверсі», «Дрозофіла над томом Канта», написані зсередини міського життя, автобіографічні, хоча авторська біографія інколи доміфологізована, бо створені вони про ціле покоління. В одному з інтерв’ю Анатолій Дністровий сказав: «Письменник – це непогана маска. З одного боку, балабол без чітко визначеного чи регламентованого способу життя, а з другого – людина, до якої прикута суспільна увага. Цікаве балансування на межі серйозного та несерйозного статусів».

«Ренесансна людина», – жартують його колеги. Саме таким і побачили Анатолія Дністрового учасники зустрічі – оригінальним письменником і вимогливим читачем, дослідником проблем філософії і соціології і цікавим художником, вдумливим мислителем і іронічним критиком. Свідченням того, що зустріч не залишили читачів байдужими, стали чисельні питання до автора: про його літературно-критичну оцінку популярних українських авторів, інтерпретацію філософських ідей, роль митця – хроникера подій в Україні, комунікативні можливості сучасного тексту, дитячі твори і про кохання.

Творча зустріч з Анатолієм Дністровим до Дн...
Анатолій Дністровий з читачами