Круглий стіл "Стратегії розвитку столичної освіти"

IMG 175829 квітня 2015 року 
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

 

29 квітня 2015 р. в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся другий круглий стіл з керівниками навчальних закладів та керівниками районних управлінь освіти м. Києва «Стратегії розвитку столичної освіти» за участю Фіданян Олени Григорівни - директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту та науковців Університету. Модератором заходу був Огнев’юк Віктор Олександрович - ректор Університету, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України. Метою заходу було вироблення спільних підходів до удосконалення системи управління освітою м. Києва.

Під час роботи круглого столу використовувались тренінгові та інформаційно-комунікаційні технології, обговорювалися різні питання функціонування та розвитку столичної освіти. Зокрема учасникам було запропоновано для обговорення актуальні питання щодо управлінської діяльності в сфері освіти, такі як: «Якою має бути мета управління освітою в Києві?», «Як Ви розумієте: Що таке лідерство? Які риси має виявляти лідер?», «Які стилі управління Ви можете виокремити? Назвіть бажані ознаки прийнятного для Вас стилю управління», «Виявіть основі управлінські проблеми в освіті Києва та шляхи їх подолання». Також круглий стіл супроводжувався демонстрацією відеоінтерв'ю провідних світових експертів з питань лідерства в управлінні та підвищення ефективності ведення урядової діяльності.

 image001

 image002

Учасники презентували своє бачення на електронну дошку, а розлогу відповідь представляли у коментарях та відповідях.

image003

image004

Всі команди учасників висловили власне бачення щодо найбільш гострих проблем управлінської діяльності в освіті Києва та визначили можливі шляхи їх подолання.

Робота пройшла в умовах плідної співпраці, атмосфері творчості і професійності, що вселяє впевненість у добрі перспективи столичної освіти. Напрацювання круглого столу будуть використані в процесі розробки програми «Освіта Києва 2016-2020 рр.».

IMG_1758
IMG_1763
IMG_1781
IMG_1817
IMG_1818
IMG_1820