Підписання Договору про міжнародне співробітництво з Університетом імені Адама Міцкевича (м. Познань, Польща)

poznanj logo25 травня 2015 року
м. Познань, Польща

  

 

 

25 травня 2015 року Київський університет імені Бориса Грінченка уклав Договір про співробітництво з Університетом імені Адама Міцкевича у Познані!

Історія нашого нового партнера налічує більше 400 років, йдучи своїм корінням у спадщину Любранської Академії, започаткованої у 1519 році єпископом Яном Любранським. Вже у 2019 році Університет імені Адама Міцкевича відзначатиме столітній ювілей із дня свого заснування.

Наразі Університет імені Адама Міцкевича є одним із найбільших академічних центрів Польщі. Університет має філії в Гнєзно, Калішу, Піла та Слубіцах та нараховує близько 3000 викладачів (360 титулярних професорів, 500 професорів та більше 1500 докторів наук та старших лекторів). Навчання та дослідження здійснюються у 49 областях і в 183 спеціалізаціях, в Університеті навчається понад 47 тис. студентів та більше 1300 аспірантів.

Інтернаціоналізація науки і освіти є одним із пріоритетних напрямків розвитку нашого нового партнера, який бере активну участь у програмах за фінансової підтримки ЄС, включаючи Erasmus та рамкові програми (більше 50 дослідницьких проектів в якості партнера і координатора).

У рамках укладеного Договору плануються спільні міжкафедральні наукові проекти, вебінари, академічна мобільність, розробка спільних науково-дослідних проектів для участі у грантових програмах Європейського Союзу та обмін досвідом за відповідними напрямами.