Науково-практичний семінар „Експерти, консультанти, управлінці сфери освіти: міждисциплінарні підходи до підготовки”

IMG 405728-29 травня 2015 року
м. Київ

   

 

 

28-29 травня 2015 року Київський університет імені Бориса Грінченка за ініціативи НДЛ освітології відвідала делегація науковців з Університету Тампере (Фінляндська Республіка) на чолі з професором Сеппо Хьолтя. В стінах Університету відбувся науково-практичний семінар „Експерти, консультанти, управлінці сфери освіти: міждисциплінарні підходи до підготовки”.

З вступним словом до учасників семінару звернулась Сисоєва Світлана Олександрівна, завідувач НДЛ освітології Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України.

З доповідями на семінарі виступили: Сеппо Хьолтя, професор Університету Тампере (тема доповіді: „Тенденції та виклики в політиці вищої освіти Фінляндії”); Вуокко Кохтамекі, доктор Університету Тампере (тема доповіді: „Програма підвищення кваліфікації у сфері управління вищою освітою”); Сисоєва Світлана Олександрівна, завідувач НДЛ освітології Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України (тема доповіді: „Підготовка експертів у галузі освіти: зміст міждисциплінарних програм”); Морзе Наталія Вікторівна, проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України (тема доповіді: „Інформаційно-технологічні можливості університету в організації он-лайн навчання”); Соболь Наталія, аспірант Київського університету імені Бориса Грінченка (тема доповіді: „Розвиток комунікативної компетентності лідерів освітньої галузі засобами мистецтва”). Вкінці семінару його учасники поставили запитання вченим Університету Тампере (Фінляндська Республіка) стосовно організації системи освіти в Фінляндії.

Далі відбулась зустріч фінської делегації з Огнев’юком Віктором Олександровичем, ректором Київського університету імені Бориса Грінченка, доктором філософських наук, професором, академіком НАПН України. Під час зустрічі підписано Меморандум про наміри між Київським університетом імені Бориса Грінченка та Університетом Тампере.

Гості Університету відвідали Першу міжнародну конференцію „Реформи вищої освіти в Україні: критичні питання у сфері законодавчих та інституційних трансформації”, що проходила в КНУ імені Тараса Шевченка, ознайомились з системою інформаційно-технологічного забезпечення освітнього процесу Київського університету імені Бориса Грінченка, а також з роботою з НДЛ освітології.

 

2121212
IMG_8406
IMG_8411
IMG_8414
IMG_3993
IMG_4003
IMG_4004
IMG_4009
IMG_4014
IMG_4017
IMG_4033
IMG_4037
IMG_4052
IMG_4057