Міжнародний день захисту дітей

231 травня 2015 року
м.Київ, парк «Пуща-Водиця»

 

 

 

 

31 травня 2015 року у парку «Пуща-Водиця» під егідою Київського дитячого Фонду відбулось свято, присвячене Міжнародному дню захисту дітей. Основною метою діяльності цього Фонду є благодійна допомога дітям-сиротам, дітям із соціально незахищених сімей, дітям, які знаходяться під опікою, дітям-переселенцям та дітям родин із зони АТО.

На партнерських засадах цей святковий день наш Університет провів спільно із Фондом, Київським міським клінічним шпиталем інвалідів та ветеранів ВВВ та АТО, Управлінням праці та соціального захисту населення м. Києва.

На свято було запрошено дітей - вихованців шкіл-інтернатів, дітей - сиріт, дітей, батьки яких загинули під час АТО, дітей - переселенців із зони АТО та дітей, батьки яких знаходяться у зоні бойових дій.

Із вітальним словом до всіх присутніх звернулась Голова Київського дитячого Фонду – Ніна Семенюк.

Наш Університет створив родинну атмосферу та затишну ауру протягом всього святкового дня. Дякуючи виконавській майстерності Ярослава Кришеня – студента Інституту мистецтв, його неперевершений акордеон зібрав навколо себе ветеранів та людей, які охоче підтанцьовуючи поринули у світ музики. Тріо бандуристів «Кобзарі» Інституту мистецтв настільки сподобались учасникам свята, що гучними оваціями їх не відпускали дуже довго.

Взагалі на святі було дуже багато несподіваних сюрпризів та екстравагантних родзинок. Знаково, що цей день стояв на перехресті трьох чудових свят: це велике православне свято Трійці; День Києва – улюблений день всіх киян та гостей столиці; Міжнародний день захисту дітей та Міжнародний день Батьків. Недарма ведуча побажала всім святості у душі, адже найяскравіші його прояви – це турбота про інших та радість, яка є у серці, з якою приємно ділитися з іншими.

Окрасою свята був виступ дитячого Народного художнього колективу, лауреата Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів – вокально - хореографічного ансамблю «Зернятко» Подільського району міста Києва під керівництвом Заслуженого працівника культури України – Раїси Заклецької. Вони показали вокально - хореографічну композицію – «Зелені свята».

Найкращим виступом, за версією дітлахів, був виступ Чернігівських прикордонників – кінологів із службовими собаками: німецькою овчаркою Еммою, спанієлями Дельтою та Річардом. Вони показали свою щоденну службу, під час якої їм доводиться шукати зброю, наркотики, вибухонебезпечні речовини. «Завдяки таким уважним «воякам» наші кордони міцно захищені !» – сказав один із запрошених на свято хлопців. «Ми вам вдячні !» – скандували діти нашим Героям, сучасним козакам, які захищають нашу землю.

Взагалі це свято унаочнило цінності нашого суспільства. У ритмі тисячі сердець, у нашій свідомості, помислах та діях завжди орієнтиром було та буде патріотичне виховання підростаючого покоління. Барометром гідності українців є глибинні традиції та звичаї українського народу: це турбота, доброта, вільна душа та доброзичливе серце.

Наприкінці свята всіх з’єднав неперевершений у своїй виконавській майстерності, очікуваний всіма учасниками свята блискучий Окремий зразково-показовий духовий оркестр Національної гвардії України при Президентові України. Наприкінці свого виступу Оркестр вразив всіх присутніх вишуканим дефіле під мелодії козацьких пісень.

Працівники НМЦ соціально – гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів роздали всім присутнім брошурки про наш Університет. Всі учасники святкового дійства отримали від Київського дитячого Фонду подарункові сертифікати «МакДональдз».

Свято провела – Оксана Перепельченко.

 

1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
FullSizeRender(4)
FullSizeRender