ІІ загальноуніверситетський турнір із плавання на Кубок « Золотого Карася – 2015» - набуває все більшої популярності

12 червня 2015 року
м.Київ

 

 

 

02 червня 2015 року у басейні спорткомплексу Університету відбулося спортивно-масове свято – «Золотий Карась».

До всіх учасників та гостей турніру з вітальним словом звернулася проректор із науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи – Бєлофастова Таїсія Юріївна. Вона відзначила, що в Університеті спортивний напрям набуває розвитку та стає все більш різноплановим, побажала всім перемог у спорті, навчанні, професійних досягнень.

Змагання зібрали на бортику басейну студентів, що відвідують заняття секції з плавання, кращих студентів напряму «Фізичне виховання», гостей-учасників та вболівальників. У 50-ти запливах взяли участь понад 100 шанувальників плавання – цього видовищного та популярного виду спорту (це значно більше, ніж у минулому році).

Виступали як новачки, що займаються у секції лише 3 місяці («жабенята») і стартували вперше у своєму житті, так і грінченківська молодь, що захоплюються плаванням вже не перший рік. Але для кожного щоразу вихід на старт – це хвилювання та прагнення зробити наступний крок у своєму особистісному розвитку.

Учасники виступали на різних дистанціях – від 25 м вільним стилем (наймолодші - гості змагань) до 400 м вільним стилем та 100 м комплексно (всіма чотирма спортивними способами плавання):

1. 100 м комплексне плавання (дівчата, юнаки).

2. 25 м вільним стилем дівчатка, хлопчики (гості).

3. 50 м способом батерфляй (дівчата, юнаки).

4. 50 м на спині (дівчата, юнаки).

5. 50 м брасом (дівчата, юнаки).

6. 50 м вільним стилем дівчатка, хлопчики (гості).

7. 50 м вільним стилем (дівчата, юнаки).

8. 400 м вільним стилем (дівчата, юнаки).

Саме на дистанції 100 м комплексно – найцікавішій, найбільш видовищний та водночас наймасовішій дистанції, учасники виступали як особисто, так і у складі команд, що представляли структурні підрозділи Університету, виборюючи перехідний приз – Кубок «Золотого Карася».

Цього року у гідній боротьбі почесний приз виборола команда Інституту суспільства з перевагою у 2 очки, випередивши за результатами загальнокомандного заліку команду університетського коледжу. Третє місце посіли студенти Гуманітарного інституту.

Серед індивідуальних досягнень варто відзначити результати Ольгу Латун (золотий призер на дистанціях 100 м к.пл., 50 м бат. та 400 м в.ст.), Герасименко Вікторію (золотий призер на дистанції 50 м в.ст., срібний призер на 400 м в.ст. і бронзовий призер на 100 м к.пл.), Степаненка Романа (золотий призер на дистанції 50 м бр., та срібний призер на 400 м в.ст.).

Провести нагородження переможців та призерів змагань організатори запросили майстра спорту міжнародного класу, багатократного призера етапів Кубку світу та переможця чемпіонатів і Кубків України, доцента кафедри фізичної культури та спортивної майстерності університету імені Бориса Грінченка – Лопатенка Георгія Олеговича.

Слід відзначити атмосферу піднесення та зворушливість моменту отримання нагород і солодощів наймолодшими учасниками турніру, а також щирі слова вдячності Університету від їх батьків. Спортивний драйв свята спорту підсилював музичний супровід, що надихав всіх присутніх своїм сучасним молодіжним ритмом та енергетикою.

Організатори змагань та суддівська колегія щиро вітає кожного учасника з гідним виступом та запрошує продовжити плавання у наступному навчально-тренувальному році – звичайно, з прицілом на Кубок «Золотого Карася» - 2016.

До нових зустрічей! До нових спортивних перемог!

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12