Науково-методична конференція науково-педагогічних і педагогічних працівників “Перехід до нової якості освіти як необхідний чинник розвитку конкурентоспроможності Університету”

DSC05329

01 жовтня 2015 року
м. Київ

  

 

  

 

1 жовтня 2015 року відбулася науково-методична конференція науково-педагогічних і педагогічних працівників Київського університету імені Бориса Грінченка “Перехід до нової якості освіти як необхідний чинник розвитку конкурентоспроможності Університету”.

Учасників заходу привітав Віктор Олександрович Огнев’юк, ректор Університету, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України, який наголосив на тому, що 2015-2016 навчальний рік в Університеті має стати переломним у переході до нової якості освіти. Віктор Олександрович зазначив, що питання якості освіти повинно стати справою кожного викладача, адже кожен має дбати про якість освіти і зробити власні кроки для її підвищення.

Цього року захід набув абсолютно нового формату. Протягом вересня в усіх інститутах та Університетському коледжі проводилася робота над створенням дорожніх карт переходу до нової якості освіти. Під час конференції було представлено колективні напрацювання щодо вироблення освітньої політики Університету. Дорожні карти переходу до нової якості освіти презентували:

від Інституту суспільства: Салата Оксана Олексіївна, доктор історичних наук, доцент, заступник директора з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Інституту суспільства; Михайловський Віталій Миколайович, доктор історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії України Інституту суспільства; Поспєлова Тетяна Вадимівна, доктор наук з держаного управління, доцент, завідувач кафедри управління Інституту суспільства;

від Університетського коледжу: Наталія Миколаївна Нос, заступник директора з навчально-виховної роботи Університетського коледжу;

від Інституту мистецтв: Тетяна Володимирівна Зінська, кандидат мистецтвознавства, заступник директора з наукової роботи Інституту мистецтв;

від Гуманітарного інституту: Олена Володимирівна Єременко, доктор філологічних наук, професор, заступник директора з науково-методичної та навчальної роботи Гуманітарного інституту;

від Інституту людини: Ольга Володимирівна Безпалько, доктор педагогічних наук, професор, директор Інституту людини; Наталія Анатоліївна Клішевич, кандидат педагогічних наук, доцент, заступник директора з науково-методичної та навчальної роботи Інститут людини;

від Педагогічного інституту: Ганна Володимирівна Бєлєнька, доктор педагогічних наук, професор, заступник директора з наукової роботи Педагогічного інституту; Світлана Миколаївна Мартиненко, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри початкової освіти та методик гуманітарних дисциплін Педагогічного інституту;

від Інституту післядипломної педагогічної освіти: Михайло Федорович Войцехівський, кандидат педагогічних наук, доцент, директор ІППО; Фелікс Львович Левітас, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри методики суспільно-гуманітарної освіти та громадянського виховання ІППО; Світлана Володимирівна Івашньова, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-дослідної лабораторії експериментальної педагогіки та педагогічних інновацій ІППО; Олександр Миколайович Авраменко, доцент кафедри методики мов та літератури ІППО.

Після виступів кожен присутній у залі міг долучитися до обговорення стратегій, представлених із трибуни. Всі, хто з тих чи інших причин не був присутнім на конференції, міг переглянути онлайн-трансляцію на офіційному сайті Університету.

Загалом було розглянуто та представлено різноманітні аспекти переходу до нової якості освіти. Були враховані очікування студентів та погляд самих викладачів на сучасне навчання, пропонувалися новації у викладанні дисциплін.

Підбивши підсумки конференції, ректор В.О.Огнев’юк зазначив: “Коли з’явилася ідея такого формату конференції, багато колег мали великі сумніви, бо боялися, що ми говоритимемо про одне і те ж. Так воно і сталося, але сьогодні ми розглядали одні питання під різним кутом зору, з позиції різних спеціальностей і різних можливостей. Повторів не було – були доповнення. Тому в результаті ми побачили змістовну палітру, з якої можна малювати нову якісну освіту!”.

В.О.Огнев’юк привітав усіх співробітників Університету з Днем працівників освіти, побажав міцного здоров’я, сили, наснаги, невичерпного запасу міцності та оптимізму. Приємним сюрпризом для всіх присутніх стали музичні вітання від студентів та викладачів Університету. Вже за традицією захід завершився виконанням гімну Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

DSC05315
DSC05329
DSC05332
DSC05334
DSC05343
DSC05370
DSC05388
DSC05398
DSC05420
DSC05421
DSC05430
DSC05437
DSC05456
DSC05478
DSC05502
DSC05505