Єднання навколо мови

DSC07608

9 листопада 2015 року
м. Київ

 

 

 

 

9 листопада 2015 року по всіх навчальних корпусах Університету та у ректораті грінченківська громада зібралася заради написання Всеукраїнського диктанту Національної єдності, якому сьогодні виповнилося 15 років!

Приємно нагадати, що у 2014 році грінченківською громадою було встановлено Національний рекорд України на наймасовіше написання диктанту на одній локації.

До початку прямого ефіру у концертній залі Університету лунали у запису звуки бандури, козацькі марші, пісні про Україну, які створювали святкову атмосферу та піднесений настрій. Про історію Дня української писемності та мови, про вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, про мову перед початком прямого ефіру розповіла Перепельченко Оксана.

Традиційно, протягом двадцяти хвилин, Олександр Авраменко - доцент нашого університету, диктор Національної радіокомпанії та телебачення, автор шкільних підручників з української мови та літератури прочитав текст диктанту у прямому ефірі зі студії Українського радіо. Загалом представниками грінченківської громади було написано одну тисячу диктантів!Всі диктанти, написані сьогодні в Університеті, будуть доставлені на перевірку до студії Українського радіо.

З нетерпінням очікуючи на результати, хочеться ще раз зробити акцент, що пізнання світу через Національне слово надзвичайно важливе. Рідну мову слід оберігати заради свого майбутнього, пам’ятаючи про її першозначення як безсмертя українського духу. Якими побачить українців світ – залежить від українців, тобто від нас з вами. Ми є - багатозначуща нація, ми у розумі людства не мертва, а сяюча життєдайна клітина із славетною легендарною історією, яка впевненим кроком відкриває Україну людству, як щиросердну і доброзичливу націю. День української писемності та мови має у своїй основі благородну мету зберігання та плекання рідної мови. Ми, українці, пишаємось цим!

 

DSC07608
DSC07611
DSC07613
DSC07614
DSC07615
DSC07617
1
2
3
4
5
6
7