Патріотичний культурно-мистецький проект «…невмируща одна, не згасає надія ніколи» (Борис Грінченко)

20.

2 грудня 2015 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

02 грудня 2015 року у концертній залі Київського університету імені Бориса Грінченка пройшов патріотичний культурно-мистецький проект.

21 листопада зазначено в календарі як День Гідності та Свободи. В календарі - це один день. Але для нас, грінченківців, гідність і свобода сповнили наше життя новим подихом у захисті прав людини та громадянина!

Не так давно, ми думали, що Євромайдан – це завершення випробувань, що випали на долю України. На жаль, ми помилялися. Анексія Криму…, кровопролитна війна на Сході, яка і сьогодні продовжується.

«…невмируща одна, не згасає надія ніколи…», - ці слова Бориса Грінченка стали головним лейтмотивом патріотичного проекту. Цього вечора на головній сцені Університету були люди, які є прикладом самовідданого служіння, справжні патріоти, талант яких надихає наших бійців і надає їм сили вистояти у цій війні. Це Народний артист України, професор Київського університету імені Бориса Грінченка – ФЕМІЙ МАНСУРОВИЧ МУСТАФАЄВ; Заслужений діяч мистецтв України, композитор, автор-виконавець - АНЖЕЛА ЯРМОЛЮК. А також Зразковий художній колектив Театр пісні «ЛАДОНЬКИ» ( Художній керівник СВІТЛАНА САДОВЕНКО).

Артисти виконали українські патріотичні пісні, - ті, які лунали для наших Захисників у перервах між боями. Композитор – Анжела Ярмолюк, а авторами слів до цих пісень стали: Дмитро Павличко, Павло Мовчан, Дмитро Чистяк, Олексій Довгий, а також Анжела Ярмолюк. Між піснями глядачі вибухали гаслами: «Слава Україні», «Героям Слава!»

Поняття патріотизму втілює найвищу духовну силу, що зумовлює активну життєву позицію людини. Завдяки патріотизму людина стає сильною, здатною творити і розбудовувати свою національну державу. А це стає гарантом стабільності й могутності народу. Захід завершився спільним виконанням Гімну України.

 

1
2
3
4
6.
7
10.
11
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.