Грінченківська декада триває!

3 12 СНТ

1 - 4 грудня 2015 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

 

У рамках Грінченківської декади в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулися такі заходи:

01 грудня 2015 р.

Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства Гуманітарного інституту провела студентські наукові Грінченківські читання, під час яких відбулася презентація та обговорення наукових досліджень та шкіл кафедри, а також були представлені результати науково-дослідної роботи студентів освітньо-кваліфікаційних рівнів «магістр» та «бакалавр». У заході взяли участь Русудан Махачашвілі, завідувач кафедри, доктор філологічних наук, доцент; Марина Зверєва, доцент кафедри, кандидат педагогічних нак; Юлія Шталтовна, асистент кафедри.

 

Кафедра світової літератури Гуманітарного інституту провела колоквіум «Борис Грінченко – перекладач» за участю Всеволода Ткаченка, голови Творчого об'єднання перекладачів Національної спілки письменників України. У заході взяли участь представники Університетського коледжу, кафедри української літератури та компаративістики Гуманітарного інституту, студенти. Під час заходу було розглянуто актуальні питання перекладу творів Б. Грінченка європейськими мовами, а також висвітлено переклади творів німецьких поетів XVIII-XIX століть Б. Грінченком.

 

02 грудня 2015 р.

Кафедра іноземних мов і методик їх навчання Педагогічного інституту організувала Skype-семінар на тему: «Сучасні орієнтири молоді в інтернаціоналізованому освітньому просторі Великобританії» (модератори: Ольга Котенко, завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент та Юлія Лабунець, асистент кафедри). Участь у заході взяв Бен Гілберт, бакалавр мистецтв Оксфордського університету, магістр мистецтв Кембриджського університету. Під час семінару його учасники обговорили специфіку здобуття освітніх рівнів у закладах вищої освіти Великобританії, а також проблеми, пов’язані з організацією життєвого простору молоді в Об’єднаному Королівстві. Skype-семінар сприяв удосконаленню іншомовних навичок студентів і накопиченню досвіду міжкультурної комунікації, а також започаткував серію онлайн-заходів з носіями іноземної мови для студентів Педагогічного інституту.

 

03 грудня 2015 р.

Студентське наукове товариство Гуманітарного інституту організувало зустріч студентів-грінченківців із Тарасом Ємчурою, випускником програми стажування у Верховній Раді України, учасником міжнародних грантів, який представляв Україну на багатьох міжнародних заходах, став одним із організаторів Міжнародного літературного фестивалю в Одесі. Тараса ознайомив студентів з сучасними міжнародними грантами та інформаційними ресурсами для їх пошуку, пообіцяв і надалі співпрацювати з грінченківцями. Особливу увагу було присвячено тактиці саморозвитку та кар’єрного росту.

 

Студенти-першокурсники напрямів підготовки «Реклама» та «Видавнича справа» зустрілися з Василем Яременко, провідним науковим співробітником НДЛ грінченкознавства, кандидатом філологічних наук, почесним професором нашого Університету. Відомий грінченкознавець ознайомив учасників з великою спадщиною Бориса Грінченка, яку нині опрацьовують фахівці. Під час заходу Василь Яременко презентував сигнальний примірник збірки вибраних віршів «Воля живе боротьбою», упорядником якого він є. Науковець побажав молоді продовжувати досліджувати багатогранну постать Бориса Дмитровича та його спадщину й гордо носити звання студента-грінченківця.

 

Кафедри англійської мови організувала науково-методичний семінар «Формування середовища навчання англійської мови у вищих навчальних закладах». У заході взяли участь викладачі кафедри англійської мови, кафедри германської філології, циклової комісії іноземних мов Університетського коледжу. До семінару долучилися: кафедра іноземних мов та методики їх викладання Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, кафедра іноземних мов Національної академії внутрішніх справ, кафедра іноземної філології та перекладу Інституту філології та масових комунікацій Міжнародного університету розвитку людини «Україна», кафедра соціально-гуманітарних дисциплін Інституту кримінально-виконавчої служби. Під час заходу були розглянуті питання, пов’язані з організацією ефективного навчального процесу з англійської мови для студентів ВНЗ, які вивчають англійську мову як фахово, так і на рівні загальноосвітньої навчальної дисципліни. Особливу увагу надано розвитку умінь студентів спілкуватися англійською мовою в професійній сфері.

 

04 грудня 2015 р.

Кафедра теорії та історії педагогіки спільно з науково-дослідною лабораторією грінченкознавства провели історико-педагогічний квест «Київськими стежками Бориса Грінченка» у рамках студентської наукової студії «Бути успішним педагогом!» (наукова платформа «Педагогічними стежками Києва»). У квесті взяли участь 35 студентів, які представляли 3 команди: «Грінченківці з Русанівки» (Педагогічний інститут), «Дао» (збірна команда Гуманітарного інституту та Інституту суспільства) та команда «Родичі» (студенти ІІ курсу групи ФВб-1-14-4.0д Гуманітарного інституту).

З вітальним словом до учасників звернулася Ольга Бурко, молодший науковий співробітник НДЛ грінченкознавства. Учасники квесту мали пройти 4 станції, виконавши низку завдань. Кожна квест-станція була пов’язана з життям і діяльністю Б. Грінченка. Перемогу у історико-педагогічному квесті здобула команда «Дао».

Нагородження учасників відбувалося у залі засідань Вченої ради Університету. Усі студенти отримали від проректора з науково-методичної та навчальної роботи О.Б. Жильцова сертифікати учасників, грамоти та солодкі подарунки.

1.12 - Семінар кафедри романської філології...
1.12 - Семінар кафедри романської філології...
1.12 - Колоквіум «Борис Грінченко – перекла...
1.12 - Колоквіум «Борис Грінченко – перекла...
2.12 - Семінар кафедри іноземних мов і мето...
2.12 - Семінар кафедри іноземних мов і мето...
2.12 - Семінар кафедри іноземних мов і мето...
2.12 - Семінар кафедри іноземних мов і мето...
3.12 - Зустріч СНТ з Тарасом Ємчурою
3.12 - Зустріч СНТ з Тарасом Ємчурою
3.12 Зустріч з Василем Яременко
3.12 Зустріч з Василем Яременко 2
3.12 - Семінар кафедри англійської мови 2
3.12 - Семінар кафедри англійської мови
3.12 - Зустріч СНТ з Тарасом Ємчурою
4.12 Історико-педагогічний квест «Київським...
4.12 Історико-педагогічний квест «Київським...
4.12 Історико-педагогічний квест «Київським...
4.12 Історико-педагогічний квест «Київським...