Круглий стіл «Реалізація системи психологічної підтримки переселенців та постраждалих від конфлікту на Сході України в закладах вищої освіти»

DSC00641

09 грудня 2015 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка 13-Б

 

 

 

09 грудня 2015 р. співробітниками НДЛ культури лідерства в межах Грінченківської декади було проведено круглий стіл «Реалізація системи психологічної підтримки переселенців та постраждалих від конфлікту на Сході України в закладах вищої освіти».

Метою було обговорення стану проблеми та визначення можливостей реалізації системи психологічної підтримки переселенців та постраждалих від конфлікту на Сході України у закладах вищої освіти.

У роботі круглого столу взяли участь співробітники НДЛ культури лідерства, директор Педагогічного інституту, завідувач кафедри практичної психології Київського університету імені Бориса Грінченка; фасилітатор ГО «Театр для діалогу» (м. Київ). Також було встановлено відеозв’язок із керівником наукових програм Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету (м. Львів); студентами та співробітниками кафедри педагогіки та психології управління соціальними системами Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (м. Харків); бізнес-тренером, практичний психологом, рекрутером ГО «Фонд «Професійний розвиток» (м. Кривий Ріг).

Було обговорено такі питання: психологічний портрет переселенця; актуальність психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб (на прикладі переселенців серед співробітників Університету Грінченка); організаційні та кадрові можливості Університету щодо реалізації системи психологічної підтримки. Цікавим виявилося відеовключення партнерів з інших міст, які поділилися досвідом роботи ВНЗ та громадських організацій з переселенцями; студентів та викладачів-переселенців ВНЗ м. Харкова, що розповіли про свої переживання періоду адаптації після переїзду.

 

 

IMG_0182
IMG_0184
IMG_0190